autor:

Fara foto

» » Aperitive

Oua cu cartofi

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 5 oua intregi + 1 galbenus, , 8 cartofi, , 8 felii subtiri de bacon, , 1 lingura faina, , 80 g unt, , 3 linguri ulei, , 2 prize nucsoara macinata, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Spalati cartofii si fierbeti-i - cu coaja - circa 20 de minute. Curatati-i de coaja, zdrobiti-i cu furculita si incorporati 60 g de unt, faina, 1 ou intreg si 1 galbenus. Adaugati sare, piper si nucsoara si amestecati-le bine.
Incingeti cuptorul la 180gr..
Ungeti o tava cu unt si faceti cu spritul rozete de piure formand 4 coroane. Dati-le la cuptor si lasati-le sa se coaca si sa se rumeneasca aproximativ 10 minute.
Intre timp, incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti feliile de bacon. Impingeti-le apoi la marginea tigaii (de jur imprejur) si faceti la mijloc 4 ochiuri. Sarati si piperati.
Puneti pe farfurii cele 4 coronite de piure, asezati la mijloc cate un ochi si 2 felii de bacon si serviti-le imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
cartofi cu carne si oua la cuptor

cartofi cu carne si oua la cuptor

Se spala cartofii, se taie in jumatati si se pun intr-o oala cu apa la fiert 35-40 de min pana se

12 voturi    9 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Cartofi cu oua tari „à la Béchamel”

Cartofi cu oua tari „à la Béchamel”

Cartofii se fierb in coaja, dupa care se curata, se taie rondele si se aseaza intr-un vas termorezistent.

4 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 5 oua intregi + 1 galbenus
  • 8 cartofi
  • 8 felii subtiri de bacon
  • 1 lingura faina
  • 80 g unt
  • 3 linguri ulei
  • 2 prize nucsoara macinata
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Bulete de parmezan Bulete de parmezan

Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Torta D´oro (Pläcinta de aur)