oua cu sos de verdeata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 legaturi de verdeata, combinat marar cu patrunjel
  • 4 cepe verzi
  • 150 g crema de branza
  • 300 g iaurt slab
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa
  • 1 kg cartofi noi
  • 250 ml lapte
  • 8 oua
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru obtinerea sosului de verdeata facem amestecul urmator: se spala si se scurge bine verdeata, se taie marunt frunzulitele dar se pastreaza cateva frunzulite pentru ornarea farfuriilor, ceapa se toaca marunt. Se amesteca totul cu crema de branza, iaurt, sare, piper. Se lasa sa se odihneasca 40 minute la frigider pentru omogenizarea ingredientelor;

Se curata cartofii de coaja si se pun la fiert in apa rece, cand sunt aproape fierti se adauga sarea. Se mai fierb 3 minute dupa care se scurg de apa;

Se pastreaza jumatate din cartofi iar peste restul se toarna laptele incalzit, se adauga nucsoara, se paseaza;

Se pun ouale la fiert in apa rece cu multa sare si le fierbem 4 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca, se iau de pe foc, se scurg de apa fierbinte si se racesc sub jet de apa rece pina la racirea lor totala. Astfel coaja se va indeparta cu usurinta iar oulale vor avea un aspect placut si apetisant. Se taie ouale in jumatate pe lung;

Pe o farfurie plata, se pun 2 linguri din piureul de cartofi, ouale taiate pe lung, sosul de verdeata cartofii noi ramasi. Ornam piureul cu frunzulitele de verdeata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise