autor:

Fara foto

» » Aperitive

oua cu sos de verdeata

Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
2 legaturi de verdeata, combinat marar cu patrunjel, 4 cepe verzi, 150 g crema de branza, 300 g iaurt slab, 1 varf de cutit nucsoara rasa, 1 kg cartofi noi, 250 ml lapte, 8 oua, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru obtinerea sosului de verdeata facem amestecul urmator: se spala si se scurge bine verdeata, se taie marunt frunzulitele dar se pastreaza cateva frunzulite pentru ornarea farfuriilor, ceapa se toaca marunt. Se amesteca totul cu crema de branza, iaurt, sare, piper. Se lasa sa se odihneasca 40 minute la frigider pentru omogenizarea ingredientelor;

Se curata cartofii de coaja si se pun la fiert in apa rece, cand sunt aproape fierti se adauga sarea. Se mai fierb 3 minute dupa care se scurg de apa;

Se pastreaza jumatate din cartofi iar peste restul se toarna laptele incalzit, se adauga nucsoara, se paseaza;

Se pun ouale la fiert in apa rece cu multa sare si le fierbem 4 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca, se iau de pe foc, se scurg de apa fierbinte si se racesc sub jet de apa rece pina la racirea lor totala. Astfel coaja se va indeparta cu usurinta iar oulale vor avea un aspect placut si apetisant. Se taie ouale in jumatate pe lung;

Pe o farfurie plata, se pun 2 linguri din piureul de cartofi, ouale taiate pe lung, sosul de verdeata cartofii noi ramasi. Ornam piureul cu frunzulitele de verdeata.
Daca ti-a placut reteta noastra "oua cu sos de verdeata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Tarta aperitiv omleta

Tarta aperitiv omleta

Sunca si ardeiulle taiem cubulete Maslinele, mozzarella si ceapa verde le taiem felii. Faina o

29 voturi    18 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Tortilla/Omleta spaniola

Tortilla/Omleta spaniola

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem fasii subtiri (taiem cartoful in 2 pe lungime, apoi fiecare

4 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 legaturi de verdeata
  • combinat marar cu patrunjel
  • 4 cepe verzi
  • 150 g crema de branza
  • 300 g iaurt slab
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa
  • 1 kg cartofi noi
  • 250 ml lapte
  • 8 oua
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de adelina cruceru
tort de piersici cu iaurt si frisca

tort de piersici cu iaurt si frisca

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici se

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Oua ochiuri in paine toast Oua ochiuri in paine toast

Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se decupeaza feliile de paine toast, in asa fel incat sa se pastreze coaja intacta. Se asaza cojile

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Omleta cu dragoste...de dieta Omleta cu dragoste...de dieta

Speli bine ouale, apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Gogosari copti, umpluti cu cascaval si ou