autor:

Fara foto

» » Aperitive

oua cu sos de verdeata

Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
2 legaturi de verdeata, combinat marar cu patrunjel, 4 cepe verzi, 150 g crema de branza, 300 g iaurt slab, 1 varf de cutit nucsoara rasa, 1 kg cartofi noi, 250 ml lapte, 8 oua, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru obtinerea sosului de verdeata facem amestecul urmator: se spala si se scurge bine verdeata, se taie marunt frunzulitele dar se pastreaza cateva frunzulite pentru ornarea farfuriilor, ceapa se toaca marunt. Se amesteca totul cu crema de branza, iaurt, sare, piper. Se lasa sa se odihneasca 40 minute la frigider pentru omogenizarea ingredientelor;

Se curata cartofii de coaja si se pun la fiert in apa rece, cand sunt aproape fierti se adauga sarea. Se mai fierb 3 minute dupa care se scurg de apa;

Se pastreaza jumatate din cartofi iar peste restul se toarna laptele incalzit, se adauga nucsoara, se paseaza;

Se pun ouale la fiert in apa rece cu multa sare si le fierbem 4 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca, se iau de pe foc, se scurg de apa fierbinte si se racesc sub jet de apa rece pina la racirea lor totala. Astfel coaja se va indeparta cu usurinta iar oulale vor avea un aspect placut si apetisant. Se taie ouale in jumatate pe lung;

Pe o farfurie plata, se pun 2 linguri din piureul de cartofi, ouale taiate pe lung, sosul de verdeata cartofii noi ramasi. Ornam piureul cu frunzulitele de verdeata.
Daca ti-a placut reteta noastra "oua cu sos de verdeata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
OUA UMPLUTE

OUA UMPLUTE

Fierbem ouale tare, le decojim, le taiem in jumatate pe lungime, scoatem galbenusurile, le asezam

7 voturi    8 comentarii
50 min
Aperitive cu oua
Tarta omleta de prepelita

Tarta omleta de prepelita

Sunca si salamul le taiem felii subtiri. Ceapa verde o curatam, o taiem marunt si o calim in putin

5 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 legaturi de verdeata
  • combinat marar cu patrunjel
  • 4 cepe verzi
  • 150 g crema de branza
  • 300 g iaurt slab
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa
  • 1 kg cartofi noi
  • 250 ml lapte
  • 8 oua
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de adelina cruceru
tort de piersici cu iaurt si frisca

tort de piersici cu iaurt si frisca

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici se

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Bulete de parmezan Bulete de parmezan

Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Mancare evreiasca - Salata de oua