autor:

Fara foto

» » Aperitive

oua cu sos de verdeata

Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adelina cruceru (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
2 legaturi de verdeata, combinat marar cu patrunjel, 4 cepe verzi, 150 g crema de branza, 300 g iaurt slab, 1 varf de cutit nucsoara rasa, 1 kg cartofi noi, 250 ml lapte, 8 oua, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru obtinerea sosului de verdeata facem amestecul urmator: se spala si se scurge bine verdeata, se taie marunt frunzulitele dar se pastreaza cateva frunzulite pentru ornarea farfuriilor, ceapa se toaca marunt. Se amesteca totul cu crema de branza, iaurt, sare, piper. Se lasa sa se odihneasca 40 minute la frigider pentru omogenizarea ingredientelor;

Se curata cartofii de coaja si se pun la fiert in apa rece, cand sunt aproape fierti se adauga sarea. Se mai fierb 3 minute dupa care se scurg de apa;

Se pastreaza jumatate din cartofi iar peste restul se toarna laptele incalzit, se adauga nucsoara, se paseaza;

Se pun ouale la fiert in apa rece cu multa sare si le fierbem 4 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca, se iau de pe foc, se scurg de apa fierbinte si se racesc sub jet de apa rece pina la racirea lor totala. Astfel coaja se va indeparta cu usurinta iar oulale vor avea un aspect placut si apetisant. Se taie ouale in jumatate pe lung;

Pe o farfurie plata, se pun 2 linguri din piureul de cartofi, ouale taiate pe lung, sosul de verdeata cartofii noi ramasi. Ornam piureul cu frunzulitele de verdeata.
Daca ti-a placut reteta noastra "oua cu sos de verdeata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Tarta aperitiv

Tarta aperitiv

Se face aluatul, se intinde o foaie rotunda de aproximativ 0,5 cm si se aseaza in tava de tarta,sau

13 voturi    11 comentarii
1h
Aperitive cu oua
Oua umplute

Oua umplute

Se prajesc sunca si carnatul. Se taie marunt castravetele, gogosarul, sunca si carnatul. Dupa ce

2 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 legaturi de verdeata
  • combinat marar cu patrunjel
  • 4 cepe verzi
  • 150 g crema de branza
  • 300 g iaurt slab
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa
  • 1 kg cartofi noi
  • 250 ml lapte
  • 8 oua
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de adelina cruceru
tort de piersici cu iaurt si frisca

tort de piersici cu iaurt si frisca

2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in zeama unui borcan, cutie mare de compot de piersici se

16 voturi    8 comentarii
1h
Torturi
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Oua cu Pateu