autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Aperitive

Oua festive de Paste

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 aprilie 2011

Ingrediente
6 oua, 70-100 g mazare, 70-100 g porumb, 100 g ardei rosu copt, 200 g piept de pui afumat, 100 g masline verzi, 100 g masline negre, 6 rengute de marar, 1 pachetel gelatina, 50 g ceapa verde, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Ouale se spala, dupa care cu un cutit cu varf se face o mica crapatura si cu ajutorul unei forfecute se va cauta sa se taie in capacel din partea de sus a oului.

Se va taia de jur imprejur si se va goli oul de continut, va ramane doar coaja(ambalajul) care se va spala bine pe dinauntru dupa care se va lasa la scurs si uscat.

Separat pregatim umplutura, dupa cum urmeaza: taiem pieptul de pui cubulete mici, maslinele feliute, ardeiul copt cubulete, ceapa verde marunt. Porumbul si porumbul se fierb cateva minute si se lasa la racit.

Gelatina se pune la inmuiat 10 minute in apa rece, dupa care se va pune la foc dar nu va trebui sa fiarba.

Dupa care vom trece la umplere, se poate pune amestecat porumb si mazare se adauga pieptul de pui dupa care punem doua lingurite de gelatina, adaugam o crenguta de marar, cubuletele de ardei rosu, masline negre, ceapa verde, adaugam alte doua lingurite de gelatina, dupa care se adauga pieptul de pui si masline verzi, dupa care vom adauga, aproximativ doua linguri de gelatina(sau mai putin se poate observa cat este nevoie sa completam) saram, piperam si mai decoram cu ceapa verde.

Aceasta reteta nu este o reteta proprie mie, mi-a placut reteta si am pregatit-o si eu de Paste, felicitari autorului.


Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua festive de Paste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Tortilla/Omleta spaniola

Tortilla/Omleta spaniola

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem fasii subtiri (taiem cartoful in 2 pe lungime, apoi fiecare

3 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Briose cu cascaval si oua de prepelita

Briose cu cascaval si oua de prepelita

Fierbem ouale de prepelita, astfel incat sa fie tari. Cand se racesc, le indepartam coaja. Mixam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu oua
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 august 2012

    Tare frumoase, felicitari Nico!

  • Fara foto

    Cristina Marioara (Bucatar) , 14 aprilie 2012

    Buna! Tocmai le-am facut si eu de Paste, au iesit super!!! inca nu le-am gustat le tin pe maine. Nu am avut piept de pui am pus in schimb sunca si bacon, nu am pus nici masline ca nu-mi plac. Au iesit super, mai fac! Sarbatori Fericite!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 mai 2011

    Aromate si apetisante!*****

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 70-100 g mazare
  • 70-100 g porumb
  • 100 g ardei rosu copt
  • 200 g piept de pui afumat
  • 100 g masline verzi
  • 100 g masline negre
  • 6 rengute de marar
  • 1 pachetel gelatina
  • 50 g ceapa verde
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Tare frumoase, felicitari Nico!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
salata cu ulei de dovleac