Oua florentine

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 oua,
  • 1 kg spanac proaspat,
  • 80 g cascaval ras,
  • 80 g unt.
  • Pentru sosul bechamel: 20 g unt,
  • 25 g faina,
  • 400 ml lapte,
  • 100 ml frisca nebatuta (sau smantana),
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Spalati bine spanacul, rupeti-i coditele si tineti-l 3 minute in apa clocotita cu sare. Scurgeti-l, presati-l intre palme si tocati-l - mai mare - cu un cutit. Lasati-l sa se inabuse putin in 50 g de unt (fara capac), dupa care sa fiarba, incet, circa 10 minute, amestecand intruna. Gustati-l de sare si piper si rasturnati-l in 4 forme mici.

Preparati sosul: Puneti laptele sa fiarba intr-o craticioara si in alta craticioara topiti untul. Adaugati faina, amestecand repede cu o spatula, si stingeti cu laptele clocotit, fara sa incetati sa amestecati. Sarati, piperati, condimentati cu nucsoara rasa si lasati sosul sa fiarba la foc foarte mic, aproximativ 10 minute, amestecand din timp in timp. Luati sosul de pe foc si incorporati frisca sau smantana.

Puneti ouale fierte (ca in reteta anterioara) in cele 4 forme, turnati peste ele sosul bechamel, presarati cascavalul ras si stropiti-le cu restul de unt (30 g) topit. Dati-le 5 minute la cuptor, sub grill, si serviti-le fierbinti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise