autor:

Fara foto

» » Aperitive

Oua florentine

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 oua, , 1 kg spanac proaspat, , 80 g cascaval ras, , 80 g unt., Pentru sosul bechamel: 20 g unt, , 25 g faina, , 400 ml lapte, , 100 ml frisca nebatuta (sau smantana), , 1 varf de cutit nucsoara rasa, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Spalati bine spanacul, rupeti-i coditele si tineti-l 3 minute in apa clocotita cu sare. Scurgeti-l, presati-l intre palme si tocati-l - mai mare - cu un cutit. Lasati-l sa se inabuse putin in 50 g de unt (fara capac), dupa care sa fiarba, incet, circa 10 minute, amestecand intruna. Gustati-l de sare si piper si rasturnati-l in 4 forme mici.
Preparati sosul: Puneti laptele sa fiarba intr-o craticioara si in alta craticioara topiti untul. Adaugati faina, amestecand repede cu o spatula, si stingeti cu laptele clocotit, fara sa incetati sa amestecati. Sarati, piperati, condimentati cu nucsoara rasa si lasati sosul sa fiarba la foc foarte mic, aproximativ 10 minute, amestecand din timp in timp. Luati sosul de pe foc si incorporati frisca sau smantana.
Puneti ouale fierte (ca in reteta anterioara) in cele 4 forme, turnati peste ele sosul bechamel, presarati cascavalul ras si stropiti-le cu restul de unt (30 g) topit. Dati-le 5 minute la cuptor, sub grill, si serviti-le fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua florentine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Oua florentine cu jambon

Oua florentine cu jambon

Spanacul bine spalat se pune intr-o oala cu apa fiarta si sare, se lasa la foc pana se inmoaie. Intre

2 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Ouă florentine

Ouă florentine

În principiu, treaba stă cam la fel ca la Ouăle Benedict. Se sparg 4 ouă în 4 ceşti

2 voturi    4 comentarii
45 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 oua
  • 1 kg spanac proaspat
  • 80 g cascaval ras
  • 80 g unt.
  • Pentru sosul bechamel: 20 g unt
  • 25 g faina
  • 400 ml lapte
  • 100 ml frisca nebatuta (sau smantana)
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Aperitiv cu cascaval, sunca si pasta de branza cu oua