autor:

Fara foto

» » Aperitive

Oua florentine

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 oua, , 1 kg spanac proaspat, , 80 g cascaval ras, , 80 g unt., Pentru sosul bechamel: 20 g unt, , 25 g faina, , 400 ml lapte, , 100 ml frisca nebatuta (sau smantana), , 1 varf de cutit nucsoara rasa, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

Spalati bine spanacul, rupeti-i coditele si tineti-l 3 minute in apa clocotita cu sare. Scurgeti-l, presati-l intre palme si tocati-l - mai mare - cu un cutit. Lasati-l sa se inabuse putin in 50 g de unt (fara capac), dupa care sa fiarba, incet, circa 10 minute, amestecand intruna. Gustati-l de sare si piper si rasturnati-l in 4 forme mici.
Preparati sosul: Puneti laptele sa fiarba intr-o craticioara si in alta craticioara topiti untul. Adaugati faina, amestecand repede cu o spatula, si stingeti cu laptele clocotit, fara sa incetati sa amestecati. Sarati, piperati, condimentati cu nucsoara rasa si lasati sosul sa fiarba la foc foarte mic, aproximativ 10 minute, amestecand din timp in timp. Luati sosul de pe foc si incorporati frisca sau smantana.
Puneti ouale fierte (ca in reteta anterioara) in cele 4 forme, turnati peste ele sosul bechamel, presarati cascavalul ras si stropiti-le cu restul de unt (30 g) topit. Dati-le 5 minute la cuptor, sub grill, si serviti-le fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua florentine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Ouă florentine

Ouă florentine

În principiu, treaba stă cam la fel ca la Ouăle Benedict. Se sparg 4 ouă în 4 ceşti

2 voturi    4 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Oua florentine cu jambon

Oua florentine cu jambon

Spanacul bine spalat se pune intr-o oala cu apa fiarta si sare, se lasa la foc pana se inmoaie. Intre

2 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 oua
  • 1 kg spanac proaspat
  • 80 g cascaval ras
  • 80 g unt.
  • Pentru sosul bechamel: 20 g unt
  • 25 g faina
  • 400 ml lapte
  • 100 ml frisca nebatuta (sau smantana)
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Bulete de parmezan Bulete de parmezan

Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Hremzli ca in Maramures