Spalati bine spanacul, rupeti-i coditele si tineti-l 3 minute in apa clocotita cu sare. Scurgeti-l, presati-l intre palme si tocati-l - mai mare - cu un cutit. Lasati-l sa se inabuse putin in 50 g de unt (fara capac), dupa care sa fiarba, incet, circa 10 minute, amestecand intruna. Gustati-l de sare si piper si rasturnati-l in 4 forme mici.
Preparati sosul: Puneti laptele sa fiarba intr-o craticioara si in alta craticioara topiti untul. Adaugati faina, amestecand repede cu o spatula, si stingeti cu laptele clocotit, fara sa incetati sa amestecati. Sarati, piperati, condimentati cu nucsoara rasa si lasati sosul sa fiarba la foc foarte mic, aproximativ 10 minute, amestecand din timp in timp. Luati sosul de pe foc si incorporati frisca sau smantana.
Puneti ouale fierte (ca in reteta anterioara) in cele 4 forme, turnati peste ele sosul bechamel, presarati cascavalul ras si stropiti-le cu restul de unt (30 g) topit. Dati-le 5 minute la cuptor, sub grill, si serviti-le fierbinti.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii