autor:

Fara foto

» » Aperitive

Oua gratinate

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 oua, , 75 g unt, , 25 g faina, , 2 linguri frisca nebatuta (smantana), , 1/2 l lapte, , 2 cepe, , 1 varf de cutit nucsoara rasa, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Preparati sosul bechamel exact ca in reteta nr. 2 (din unt, faina, lapte, frisca sau smantana, sare, piper si nucsoara).
Curatati ceapa, tocati-o marunt si caliti-o in 50 g unt, pana devine transparenta.
Fierbeti ouale circa 8 minute in apa cu sare, tineti-le sub jetul de apa rece, curatati-le de coaja si taiati-le rondele. Amestecati usor ouale cu ceapa si cu sosul bechamel, turnati-le intr-o forma termorezistenta, dati-le la cuptor si lasati-le sa se gratineze aproximativ 5 minute. Serviti-le imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua gratinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Oute incondeiate

Oute incondeiate

Eu am spalat bine ouale cu detergent si apa, le-am sters cu un prosopel curat si le-am lasat cateva

3 voturi    6 comentarii
59 min
Aperitive cu oua
Oua in rosii

Oua in rosii

Este o reteta usora si rapida de vara pe care sigur o s-o apreciati. Decojim rosiile si le taiem

5 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Bulete de parmezan Bulete de parmezan

Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Rulada aperitiv si oameni de zapada