Oua in paine

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua,
  • 16 felii de sunculita taiate in doua,
  • 8 felii de franzela veche de o zi (grosimea: 2 cm),
  • 50 g unt,
  • 500 g ciuperci,
  • 2 lingurite zeama de lamaie,
  • sare,
  • ulei de floarea-soarelui pentru prajit.

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 110gr..

Se unge o tigaie cu ulei si se prajesc in ea feliile de bacon, pana ce se rumenesc frumos si devin crocante. Se scot cu lingura pentru spuma, se pun pe o farfurie si se tin in cuptorul incalzit, pana cand vor fi folosite.

Cu gura unui pahar de vin se decupeaza cate un cerc din fiecare felie de franzela, in asa fel incat coaja sa ramana intacta.

Se toarna ulei in tigaie (cat sa acopere bine fundul), se incinge si se prajesc cojile de paine intregi (ca o rama) circa doua minute pe o singura parte.

Cand s-au rumenit, se intorc pe partea cealalta si se sparge cate un ou in interiorul fiecarei deschizaturi. Se acopera tigaia cu un capac, se da focul mai mic si se lasa ouale sa se prajeasca aproximativ 5 minute, pana ce se intaresc.

Intre timp, se topeste untul intr-o craticioara si se calesc ciupercile - circa 3 minute - impreuna cu zeama de lamaie, sare si piper (focul trebuie sa fie mic).

Se scot cu multa grija din tigaie ouale „incadrate” in paine, se aseaza pe un platou incalzit si se aranjeaza de jur imprejur feliile de bacon.

Se pun in jurul oualor si ciupercile si se servesc imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise