Se incinge laptele si se dizolva in el cubul de concentrat de pui (faramitat).
Se caleste ceapa circa 10 minute in untul incins, pana ce devine sticloasa, se incorporeaza amidonul si pe urma se toarna laptele, putin cate putin. Se lasa sosul sa dea in clocot, amestecand intruna, se fierbe, circa 10 minute, la foc mic, amestecand in continuare, din timp in timp, si se condimenteaza cu sare, piper negru, piper de Cayenne si nucsoara.
Se introduc in sos sferturile de oua fierte - lasand cateva deoparte pentru garnisit - si se lasa sa se incinga.
Se pun ouale cu sos in 4-6 boluri mai mici si se garnisesc, inainte de a le servi, cu ouale puse deoparte tocate marunt. Ouale astfel preparate se pot servi ca aperitive - 6 portii - sau ca fel principal - 4 portii.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii