Oua in sos de lapte

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 600 ml lapte,
  • 1/2 cub concentrat de pui (Knorr) faramitat,
  • 250 g ceapa taiata felii,
  • 25-40 g unt,
  • 2 linguri amidon,
  • sare,
  • piper negru macinat,
  • 1 varf de cutit piper de Cayenne,
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa,
  • 6 oua fierte tari, taiate in patru.

Mod de preparare

Se incinge laptele si se dizolva in el cubul de concentrat de pui (faramitat).

Se caleste ceapa circa 10 minute in untul incins, pana ce devine sticloasa, se incorporeaza amidonul si pe urma se toarna laptele, putin cate putin. Se lasa sosul sa dea in clocot, amestecand intruna, se fierbe, circa 10 minute, la foc mic, amestecand in continuare, din timp in timp, si se condimenteaza cu sare, piper negru, piper de Cayenne si nucsoara.

Se introduc in sos sferturile de oua fierte - lasand cateva deoparte pentru garnisit - si se lasa sa se incinga.

Se pun ouale cu sos in 4-6 boluri mai mici si se garnisesc, inainte de a le servi, cu ouale puse deoparte tocate marunt. Ouale astfel preparate se pot servi ca aperitive - 6 portii - sau ca fel principal - 4 portii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc