Ingrediente
Pentru 4 persoane:, , 4 oua proaspete, 500 ml vin rosu de Burgundia(Bourgogne), 150 g de costita afumata(keiser), taiata bucatele, 1 ceapa, 1 bulb de hasma(arpagic), 1/2 morcov, o ramura de telina, 2 felii de paine fara coaja, 1 lingura de faina, 2 linguri de otet, 80 g unt, sare, piper
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
0 voturi
Mod de preparare
Zdrobiti cu furculita 50 g de unt, frecati-l cu faina si adaugati-l in vinul scazut. Amestecati din cand in cand si lasati sa se inabuse inca putin, pana cand sosul devine consistent.
Taiati painea in cubulete si rumeniti-o intr-o tigaie, cu restul de unt. Puneti crutoanele deoparte si pastrati-le la cald. Apoi rumeniti usor bucatelele de sunca oparite.
Preparati ouale ochiuri, pe apa: puneti la fiert 1 l de apa in care ati adaugat otetul. Spargeti un ou, intr-o ceasca si turnati-l incet in apa clocotita. Dupa ce a fiert 3 minute, il scoateti cu spumiera, il scurgeti si il asezati pe hartie absorbanta. faceti la fel si cu celelalte 3 oua. Taiati marginile neregulate ale albusului cu un cutit ascutit.
Distribuiti sosul in patru farfurii incalzite in prealabil. Asezati un ou in centru ,presarati bucatelele de sunca si crutoanele, sarati, piperati. Serviti imediat.
hermiona mirescu (Chef de cuisine) , 28 iulie 2008
Se potriveste cu un vin Marange rosu (Bourgogne) .