autor:

Fara foto

» » Aperitive

Oua in sos Meurette (sos de vin rosu)

Autor: hermiona mirescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: hermiona mirescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, , 4 oua proaspete, 500 ml vin rosu de Burgundia(Bourgogne), 150 g de costita afumata(keiser), taiata bucatele, 1 ceapa, 1 bulb de hasma(arpagic), 1/2 morcov, o ramura de telina, 2 felii de paine fara coaja, 1 lingura de faina, 2 linguri de otet, 80 g unt, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Curatati si taiati legumele in cubulete. Opariti in apa sunca, timp de 5 min, apoi scurgeti-o. Intr-o cratita, clocotiti vinul, pentru a se evapora alcoolul, apoi micsorati focul, adaugati cubuletele de legume si lasati saa scada la jumate.
Zdrobiti cu furculita 50 g de unt, frecati-l cu faina si adaugati-l in vinul scazut. Amestecati din cand in cand si lasati sa se inabuse inca putin, pana cand sosul devine consistent.
Taiati painea in cubulete si rumeniti-o intr-o tigaie, cu restul de unt. Puneti crutoanele deoparte si pastrati-le la cald. Apoi rumeniti usor bucatelele de sunca oparite.
Preparati ouale ochiuri, pe apa: puneti la fiert 1 l de apa in care ati adaugat otetul. Spargeti un ou, intr-o ceasca si turnati-l incet in apa clocotita. Dupa ce a fiert 3 minute, il scoateti cu spumiera, il scurgeti si il asezati pe hartie absorbanta. faceti la fel si cu celelalte 3 oua. Taiati marginile neregulate ale albusului cu un cutit ascutit.
Distribuiti sosul in patru farfurii incalzite in prealabil. Asezati un ou in centru ,presarati bucatelele de sunca si crutoanele, sarati, piperati. Serviti imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua in sos Meurette (sos de vin rosu)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Oua umplute

Oua umplute

Ouale se fierb in coaja, dupa ce s-au fiert se tin pentru citeva minute in apa rece pentru a putea

3 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Oua   festive de Paste

Oua festive de Paste

Ouale se spala, dupa care cu un cutit cu varf se face o mica crapatura si cu ajutorul unei forfecute

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    hermiona mirescu (Chef de cuisine) , 28 iulie 2008

    Se potriveste cu un vin Marange rosu (Bourgogne) .

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 4 oua proaspete
  • 500 ml vin rosu de Burgundia(Bourgogne)
  • 150 g de costita afumata(keiser)
  • taiata bucatele
  • 1 ceapa
  • 1 bulb de hasma(arpagic)
  • 1/2 morcov
  • o ramura de telina
  • 2 felii de paine fara coaja
  • 1 lingura de faina
  • 2 linguri de otet
  • 80 g unt
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Fara foto

hermiona mirescu (Chef de cuisine)

Se potriveste cu un vin Marange rosu (Bourgogne) .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Salata boeuf floarea soarelui