autor:

frunza janet

» » Aperitive

Oua marinate

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2014

Ingrediente
-6 oua fierte,vartoase, -2 linguri pasta de tomate, -1 lingura pasta de ardei gras, -6 bucati de hamsii, -100 ulei floarea sorelui + 100 ulei de masline, -o lingurita de zahar, -o legatura de patrunjel verde, -un catel de usturoi, -un varf de cutit de piper proaspat macinat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Ouale fierte, vartoase, le curatam de coaja si le punem in vasul in care vrem sa facem marinarea.



Intr-un bol punem pasta de tomate si ardei, usturoiul tocat marunt, zaharul, hamsiile si partunjelul, deasemenea tocat marunt si piperul. Sare nu mai punem ca pestele este sarat.



Peste toate astea, adaugam uleiul si amestecam usor. Tot amestecul il turnam peste oua. Acoperim vasul si punem la frigider pentru 24 de ore.



Cand le servesti, scurgi uleiul si folosesti sosul care este grozav! Cand o sa mai fac, o sa pun usturoi si mai putin si o sa adaug si o ceapa rosie taiata pestisori.



Reteta in pasi, la mine pe blog: http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2012/12/oua-marinate.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua marinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Omleta cu carnati

Omleta cu carnati

Se taie carnatii felii si se prajesc in putin ulei. se bat ouale, se sareaza, se pune piper si se

3 voturi    6 comentarii
10 min
Aperitive cu oua
Aperitiv cu oua de prepelita

Aperitiv cu oua de prepelita

Ouale se pun la fiert.De la primul clocot se mai lasa trei minute.Se racesc in apa rece si se curata

4 voturi    1 comentariu
20 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Modoran Cornelia , 08 mai 2014

    Nu este prea mult ulei?

  • merisor

    merisor (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2014

    Am sa incerc si eu reteta asta ca sigur este pe placul meu!!!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • -6 oua fierte,vartoase
  • -2 linguri pasta de tomate
  • -1 lingura pasta de ardei gras
  • -6 bucati de hamsii
  • -100 ulei floarea sorelui + 100 ulei de masline
  • -o lingurita de zahar
  • -o legatura de patrunjel verde
  • -un catel de usturoi
  • -un varf de cutit de piper proaspat macinat

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
merisor

merisor (Chef de cuisine)

Am sa incerc si eu reteta asta ca sigur este pe placul meu!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Salata de cascaval cu oua si usturoi