Taiati doua felii de cascaval de 8-10 mm grosime.
Puneti la fiert cam 700 ml apa cu o jumatate de lingurita de sare si o lingura de ulei. Cand clocoteste, adaugati 200 g malai in ploaie si amestecati cu telul sau facaletul. Fierbeti 7-8 minute la foc mic, amestecand sa nu faca cocoloase, adaugati restul de malai, amestecati inca 3-4 minute si mamaliga este gata. Raturnati-o pe o tava sau pe o farfurie mai mare si infigeti lateral felii le de cascaval, dar nu de tot. Se vor inmuia numai bine pana faceti ochiurile.
Intr-o tigaie antiaderenta puneti uleiul la incins, spargeti ouale si puneti-le in ulei cate 2 odata, cu o lingura stropiti-le cu uleiul incins din tigaie pana se coaguleaza si deasupra. Puneti putina sare si asezati-le pe mamaliga dupa ce ati facut o adancitura. Procedati la fel si cu celelalte 2 oua.
Decorati cu o frunzulita de patrunjel, o bucatica de rosie, etc. Puteti sparge putin un galbenus sa curga peste mamaliga.
Se poate servi cu sos de usturoi, cu vinete sau ca atare.
Pofta buna.
Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.
Gogosari in sos de mustarRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii