autor:

Doina  Varga

» » , Aperitive, Aperitive

Oua ochiuri cu cascaval si mamaliga

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2009

Ingrediente
Pentru 2 persoane:, 4 oua, 50 g cascaval, 50 ml ulei, 300 g malai, 1 lingurita sare

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

11 voturi

Mod de preparare

Taiati doua felii de cascaval de 8-10 mm grosime.
Puneti la fiert cam 700 ml apa cu o jumatate de lingurita de sare si o lingura de ulei. Cand clocoteste, adaugati 200 g malai in ploaie si amestecati cu telul sau facaletul. Fierbeti 7-8 minute la foc mic, amestecand sa nu faca cocoloase, adaugati restul de malai, amestecati inca 3-4 minute si mamaliga este gata. Raturnati-o pe o tava sau pe o farfurie mai mare si infigeti lateral felii le de cascaval, dar nu de tot. Se vor inmuia numai bine pana faceti ochiurile.
Intr-o tigaie antiaderenta puneti uleiul la incins, spargeti ouale si puneti-le in ulei cate 2 odata, cu o lingura stropiti-le cu uleiul incins din tigaie pana se coaguleaza si deasupra. Puneti putina sare si asezati-le pe mamaliga dupa ce ati facut o adancitura. Procedati la fel si cu celelalte 2 oua.
Decorati cu o frunzulita de patrunjel, o bucatica de rosie, etc. Puteti sparge putin un galbenus sa curga peste mamaliga.
Se poate servi cu sos de usturoi, cu vinete sau ca atare.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua ochiuri cu cascaval si mamaliga" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Cosulete umplute

Cosulete umplute

Batem cele 3 oua cu un praf de sare si piper dupa gust. Adaugam cele 2 linguri de lapte. Adaugam

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu oua
Omleta cu rosii(1)

Omleta cu rosii(1)

Se pregateste la fel ca \"omleta cu rosii\",deasupra se rade briza.Se serveste cu castraveti cruzi.

7 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2009

    Multumesc, multumesc.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 08 decembrie 2009

    Buna, buna!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2009

      Multumesc.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      foarte buna,se poate pune si o branza grasa de oaie care se topeste.felicitari

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 11 iulie 2009

      Minunat, ce bine arata!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 iulie 2009

      Rapid si gustos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

      Delicios...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 iulie 2009

      Arata foarte bine...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Apetisant!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

11 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane:
  • 4 oua
  • 50 g cascaval
  • 50 ml ulei
  • 300 g malai
  • 1 lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Bulete de parmezan Bulete de parmezan

Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Briose aperitiv cu oua de prepelita