Ca ingrediente la piure, in afara de cartofi am folosit: lapte, unt, busuioc. Amestecam piureul de cartofi cu cascavalul ras, patrunjel tocat si o parte din pesmet, atat cat sa nu se lipeasca de maini cand il modelam. Ungem doua forme de minitarte cu ulei si le tapetam cu pesmet. Impartim compozitia de piure in doua si imbracam cu fiecare parte peretii interiori ai minitartelor.
Punem un strat destul de gros, lasam loc doar cat sa incapa un ou. Asezam cate o jumara in cuibul format si spargem cate un ou peste ea. Presaram sare deasupra oului, asezam formele intr-o tava(mie mi-a fost teama sa nu cada din compozitie daca asez formele direct pe gratar, pentru ca am modelat cosuletul ceva mai inalt decat peretii minitartei) si dam tava la cuptor pentru 15 minute la 180 grade, sau atat cat sa se formeze crusta deasupra oului.
Fiind tapetate formele, am putut desprinde foarte usor cosuletele din ele dupa coacere, dar se puteau servi si direct din forme.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii