autor:

Fara foto

» » Aperitive

Oua scotiene

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 2 persoane): 4 oua fierte tari, , 250 g carne tocata (de porc), , 1 ceapa mica rasa, , 2 linguri pesmet, , 1 ou (albusul si galbenusul separat), , 1 lingura patrunjel verde tocat, , sare, , piper, , nucsoara., Pentru prajit: ulei, , o jumatate ceasca pesmet.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

15 voturi

Mod de preparare

Se curata ouale fierte de coaja. Se amesteca bine carnea tocata cu ceapa, pesmetul, patrunjelul si galbenusul, se gusta de sare, piper si nucsoara si se imparte in patru portii. Cu mainile ude, se apasa in palma fiecare portie, in asa fel incat sa incapa oul, apoi se infasoara fiecare ou in tocatura. Se ung ouale astfel infasurate cu albusul usor batut, se dau prin pesmet si se prajesc in uleiul incins, circa 8 minute, pana ce devin rumene si crocante. Apoi se scot din tigaie, se lasa sa se scurga si se servesc calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua scotiene" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Oua scotiene

Oua scotiene

Am fiert oualele si le-am lasat la racit. Am pregatit carnea ca pentru chiftele. Am pus faina intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Oua scotiene

Oua scotiene

Fierbem ouale pentru 10 minute, in apa cu putina sare si putin otet (pentru a nu se sparge), dupa

7 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

15 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 persoane): 4 oua fierte tari
  • 250 g carne tocata (de porc)
  • 1 ceapa mica rasa
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ou (albusul si galbenusul separat)
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper
  • nucsoara.
  • Pentru prajit: ulei
  • o jumatate ceasca pesmet.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Sufleu cu cartofi si ciuperci