Taiati marunt ceapa curatata si puneti-o intr-o oala cu apa sarata clocotita si lasati-o pana ce apa incepe din nou sa fiarba. Scurgeti-o si lasati-o sa se inabuse 30 de minute, impreuna cu 50 g de unt, sarea, piperul si zaharul. Dupa ce s-a inmuiat, maruntiti-o in mixer.
Dizolvati cubul de supa concentrata in 1/2 l apa clocotita si topiti intr-o tigaie 50 g de unt. Adaugati faina in ploaie si incorporati, putin cate putin, zeama de carne, amestecand intruna, pana ce sosul devine neted.
Luati sosul de pe foc, adaugati frisca nebatuta sau smantana, sarati, piperati si amestecati bine. Incorporati in sos piureul de ceapa si puneti-l - intr-o cratita - pe foc, aproximativ 10 minute, amestecand incontinuu.
Fierbeti ouale conform retetei 1 si prajiti in 25 g unt feliile de paine, pana ce se rumenesc frumos pe ambele parti. ş Turnati piureul Soubise intr-o tava, asezati deasupra feliile de paine si puneti pe fiecare felie cate un ou. Sarati, piperati, presarati rondelele de codite de ceapa verde si serviti-l imediat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii