Oua Soubise

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 oua,
  • 6 felii paine de secara,
  • 4 codite de ceapa verde,
  • 25 g unt,
  • sare,
  • piper.
  • Pentru piureul Soubise: 1 kg ceapa,
  • 100 g unt,
  • 20 g faina,
  • 1 cub concentrat de supa de vita,
  • 150 ml frisca nebatuta sau smantana,
  • 1 varf de cutit zahar,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Taiati marunt ceapa curatata si puneti-o intr-o oala cu apa sarata clocotita si lasati-o pana ce apa incepe din nou sa fiarba. Scurgeti-o si lasati-o sa se inabuse 30 de minute, impreuna cu 50 g de unt, sarea, piperul si zaharul. Dupa ce s-a inmuiat, maruntiti-o in mixer.

Dizolvati cubul de supa concentrata in 1/2 l apa clocotita si topiti intr-o tigaie 50 g de unt. Adaugati faina in ploaie si incorporati, putin cate putin, zeama de carne, amestecand intruna, pana ce sosul devine neted.

Luati sosul de pe foc, adaugati frisca nebatuta sau smantana, sarati, piperati si amestecati bine. Incorporati in sos piureul de ceapa si puneti-l - intr-o cratita - pe foc, aproximativ 10 minute, amestecand incontinuu.

Fierbeti ouale conform retetei 1 si prajiti in 25 g unt feliile de paine, pana ce se rumenesc frumos pe ambele parti. ş Turnati piureul Soubise intr-o tava, asezati deasupra feliile de paine si puneti pe fiecare felie cate un ou. Sarati, piperati, presarati rondelele de codite de ceapa verde si serviti-l imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci