Se alege o felie de paine mai mare si i se decupeaza mijlocul, fara a-l arunca. Intr-o tigaie se incinge o lingurita ulei de masline si o bucatica de unt, iar in acest amestec se prajeste atat felia de paine, cat si mijlocul ei. Amestecul de grasimi trebuie sa fie bine incins (dar nu cat sa fumege :)), altfel painea se va imbiba in el prea tare. Cand s-a rumenit frumos pe o parte, se intoarce felia de paine si se sparge un ou in mijlocul gol. Se asezoneaza cu sare si piper si se pune capacul pana se face oul. Atentie, galbenusul trebuie sa ramana moale. Daca si curge este perfect :)
Mijlocul painii se prajeste mai repede, astfel ca pana este gata oul ne putem ocupa de el. Se garniseste cu ce se doreste sau cu ce se gaseste prin frigider. Noi am pus niste sunca afumata, rosii, fulgi de parmezan si putin patrunjel. Pe langa gustul bogat, ii da si o culoare frumoasa farfuriei.
Ambele paini se servesc calde.
http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/2013/10/oua-texane.html
Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaIncearca reteta simpla de tocinei de cartofi, usor de preparat, crocanti si deliciosi. Cu doar cateva ingrediente economice...
Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economiciRasfata-ti familia cu o portie de peste cu roșii și usturoi la cuptor. Pregateste simplu si rapid pentru cei dragi o masa...
Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoareRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii