autor:

cristina i.

» » Aperitive

Oua umplute

Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina i. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 aprilie 2009

Ingrediente
20 de oua,400 gr pateu de ficat,maioneza,3 linguri smantana,2 linguri margarina,vegeta,piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

22 voturi

Mod de preparare

Se fierb ouale,se lasa la racit,se curata de coaja,se taie in doua,se pun galbenusurile intr-un castron iar albusurile pe un platou.Se amesteca galbenusurile zdrobite cu furculita cu pateul,smantana,margarina,se condimenteaza daca mai este nevoie,se umplu albusurile cu compozitia obtinuta,se pune maioneza deasupra.Pentru un efect mai deosebit se pot aranja pe tava pe frunze de salata verde si se pot orna peste maioneza cu masline sau orice altceva dupa inspiratia fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Oua umplute

Oua umplute

Sunt excelente pentru masa de Craciun sau chiar de revelion, mai ales cand sunt cei dragi alaturi.

2 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Oua umplute

Oua umplute

Ouale fierte si racite se curata atent de coaja, Se taie in jumatate, se scoate galbenusul, marginele

7 voturi    15 comentarii
1h
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Umplutura pentru oua umplute: hribii fierti, strecurati, se dau pe robot. Se incorporeaza cu maioneza condimentata cu sare, piper, zeama de lamaie, dupa gust. Umpli jumatatile de oua, le acoperi cu un strat de maioneza, ornezi cu gogosar, masline, verdeata, dupa imaginatie. Asezi jumatatile de ou pe un pat de salata verde. Acoperite cu o folie, pot fi pastrate la frigider pentru a doua zi.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    Interesanta si reteta ta.Eu le pregatesc astfel: 10 oua jum pachet unt 2 linguri ulei o lingura mustar dulce piper ,sare dupa gust Se fierb ouale f tare in apa cu sare si putin otet.Se curata si se taie pe jumatate.Galbenusurile impreuna cu mustarul se amesteca f bine sa nu ramana cocoloase, se adauga untul si se amesteca la fel de bine pana se obtine o pasta consistenta.La sfarsit se adauga uleiul si condimentele. Fiecare jumatate de ou se umple cu compozitie si se niveleaza frumos.Se poate orna si cu spitul,se poate garnisi cu patrunjel verde , cu gogosari , castraveciori acri sau masline in functie de gustul si imaginatia fiecaruia.

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Munteanu Claudia Laura , 01 ianuarie 2015

    foarte simplu de facut dar si foarte gustos

  • Fara foto

    Alexandra Pica , 23 noiembrie 2014

    Asta o fac si eu insa fara margarina si vegeta . Imi place caci este usor de facut

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013

    Acest aperitiv este apreciat mereu, cam la orice sarbatoare din familie.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

      Sunt delicioase ouale umplute, indiferent de cum sunt facute.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

      Foarte bune!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 august 2012

      Sunt foarte gustoase. Cam asa le fac si eu, doar ca la umplutura adaug putina ceapa razuita si patrunjel verde.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Fiecare isi ceeaza propria reteta in functie de gustul sau dar indiferent cum sunt facute sunt o bunatate !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Indiferent cum sunt facute , ouale umplute sunt cele mai apreciate aperitive de catre familia mea ! Delicioase, mai ales asa cu sos. In sos eu adaug smantana sau sana si putina ceapa verde razuita....

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Foarte gustoase si aspectoase!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 mai 2009

      Sunt multe variante pentru umplutura. Toate sunt foarte bune.Cat despre aspec, nu mai vorbim

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Mie imi plac ouale umplute foarte mult! Si am incercat mai multe umpluturi, si cu peste, si cu branza... Iar ca prezentare, am gasit pe blogul lui Teo o idee foarte draguta, oua soricei. Va pun si poza, cum mi-au iesit mie soriceii. P.S. Cristina, mi-ai facut pofta!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Eu le fac la fel ca si Valentina servite pe pat de salata verde.

    • Eva Fischer

      Eva Fischer (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

      Si eu prepar oua umplute, dar nu totdeauna adaug pateu de ficat. Si mai adaug o lingurita de mustar. Cand vreau sa le fac foarte festive, tai cele doua capete ale oualor, o taietura mai mica, asa ca poate sta in "picioare" si una mai mare, prin care scot galbenusul. La decorare, asez pe oua cate o caciula dintr-o rosie, deci rezulta o ciupercuta si cu maioneza pun si niste puncte pe rosie, iar apoi le pun pe salata verde.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

22 voturi

Ingrediente

  • 20 de oua,400 gr pateu de ficat,maioneza,3 linguri smantana,2 linguri margarina,vegeta,piper.

Raporteaza reteta

Retete
de cristina i.
Salata cu paste

Salata cu paste

Pastele fainoase pot avea orice forma,mie imi plac mai mult spiralele acelea care sunt in mai multe

11 voturi    4 comentarii
15 min
Salate reci
Crempita mai altfel

Crempita mai altfel

Foile de cremsnit pot fi din cele care se gasesc in comert dar sunt mult mai bune daca le coaceti

16 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri
Kaly Tort

Kaly Tort

Se prajesc alunele, se piseaza si se pun in tava unsa cu putina margarina. Se pregateste blatul:

12 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Acest aperitiv este apreciat mereu, cam la orice sarbatoare din familie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Torta D´oro (Pläcinta de aur)