autor:

tania stanica

» » Aperitive

OUA UMPLUTE

Autor: tania stanica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania stanica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 mai 2009

Ingrediente
10 de oua + 1 galbenus crud, 2 cutii peste in ulei, masline, castraveciori murati, gogosari murati, aprox. 0.5 l ulei (pentru maioneza), maioneza, 3 linguri smantana, sare, piper, lamaie, 1 salata verde, gogosar rosu sau ardei capia rosu pentru decor, frunze de patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se fierb ouale (aprox.5 minute), se pun sub jet de apa rece (ca sa se curete mai usor), se curata de coaja, se taie in doua pe lungime; galbenusurile se pun intr-un intr-un castron iar albusurile pe un platou.
Din 2 galbenusuri fierte si 1 galbenus crud, se face o maioneza, adaugandu-se, alternativ, uleiul cate putin si zeama de lamaie. Se da gustul final cu sare, piper si smantana.
Galbenusurile ramase se zdrobesc cu furculita (eu folosesc mixerul pentru omogenizare), adaugandu-se pestele (cu ulei cu tot), castraveciori murati, gogosari murati, masline taiate marunt (la care, evident, s-au scos samburii), piper, boia iute, zeama de lamaie, eventual putina smantana, daca este nevoie pentru a obtine o compozitie cremoasa.
Se umplu jumatatile de albus cu compozitia obtinuta, se pune maioneza deasupra.
Pe un platou se asaza frunze de salata verde, se pun jumatatile de ou, se orneaza, dupa imaginatia fiecaruia, cu feliute de masline taiate subtire, felii de gogosar sub formade toarta de cosulet, o frunzulita de patrunjel, o felie de castravete taiat rotund.
Pofta buna!
P.S. Acum nu am la indemana poza, dar promit sa atasez cat mai repede.
Daca ti-a placut reteta noastra "OUA UMPLUTE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Oua umplute cu ton

Oua umplute cu ton

Ouale fierte,curatate,taiate in jumatati;intr-un castron se freaca galbenusurile cu sare,piper,tonul

4 voturi    5 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Oua umplute

Oua umplute

Ouale fierte si racite se curata atent de coaja, Se taie in jumatate, se scoate galbenusul, marginele

7 voturi    15 comentarii
1h
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 10 de oua + 1 galbenus crud
  • 2 cutii peste in ulei
  • masline
  • castraveciori murati
  • gogosari murati
  • aprox. 0.5 l ulei (pentru maioneza)
  • maioneza
  • 3 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • lamaie
  • 1 salata verde
  • gogosar rosu sau ardei capia rosu pentru decor
  • frunze de patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de tania stanica
Sarmale

Sarmale

Se curăţă ceapa, se căleşte puţin, se răceşte. Se spală orezul, se fierbe. Se pune la

7 voturi    8 comentarii
4h
Mancaruri cu carne
COZONACI

COZONACI

In primul rand, se da drumul la cuptor si toate ingredientele se acomodeaza la temperatura bucatariei,

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Dulceata de trandafiri

Dulceata de trandafiri

In primul rind, e bine sa stiti ce fel de trandafiri trebuie sa alegeti. Ca regula generala, cei

72 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Omleta la cuptor cu branza, rosii si piept de pui