autor:

tania stanica

» » Aperitive

OUA UMPLUTE

Autor: tania stanica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania stanica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 mai 2009

Ingrediente
10 de oua + 1 galbenus crud, 2 cutii peste in ulei, masline, castraveciori murati, gogosari murati, aprox. 0.5 l ulei (pentru maioneza), maioneza, 3 linguri smantana, sare, piper, lamaie, 1 salata verde, gogosar rosu sau ardei capia rosu pentru decor, frunze de patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se fierb ouale (aprox.5 minute), se pun sub jet de apa rece (ca sa se curete mai usor), se curata de coaja, se taie in doua pe lungime; galbenusurile se pun intr-un intr-un castron iar albusurile pe un platou.
Din 2 galbenusuri fierte si 1 galbenus crud, se face o maioneza, adaugandu-se, alternativ, uleiul cate putin si zeama de lamaie. Se da gustul final cu sare, piper si smantana.
Galbenusurile ramase se zdrobesc cu furculita (eu folosesc mixerul pentru omogenizare), adaugandu-se pestele (cu ulei cu tot), castraveciori murati, gogosari murati, masline taiate marunt (la care, evident, s-au scos samburii), piper, boia iute, zeama de lamaie, eventual putina smantana, daca este nevoie pentru a obtine o compozitie cremoasa.
Se umplu jumatatile de albus cu compozitia obtinuta, se pune maioneza deasupra.
Pe un platou se asaza frunze de salata verde, se pun jumatatile de ou, se orneaza, dupa imaginatia fiecaruia, cu feliute de masline taiate subtire, felii de gogosar sub formade toarta de cosulet, o frunzulita de patrunjel, o felie de castravete taiat rotund.
Pofta buna!
P.S. Acum nu am la indemana poza, dar promit sa atasez cat mai repede.
Daca ti-a placut reteta noastra "OUA UMPLUTE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Oua umplute cu castraveciori acri si hrean

Oua umplute cu castraveciori acri si hrean

1.Se pun la fiert ouale in apa cu sare. Dupa ca incep sa fiarba, se lasa 10 minute, se scurg de apa

4 voturi    0 comentarii
25 min
Aperitive cu oua
Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu avocado

Curat ouale, le tai in jumatate,separ galbenusurile.Pasez avocado curatat de coaja, zeama de lamaie,gabenusurile,uleiul,mustarul,prazul

13 voturi    10 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 10 de oua + 1 galbenus crud
  • 2 cutii peste in ulei
  • masline
  • castraveciori murati
  • gogosari murati
  • aprox. 0.5 l ulei (pentru maioneza)
  • maioneza
  • 3 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • lamaie
  • 1 salata verde
  • gogosar rosu sau ardei capia rosu pentru decor
  • frunze de patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de tania stanica
Sarmale

Sarmale

Se curăţă ceapa, se căleşte puţin, se răceşte. Se spală orezul, se fierbe. Se pune la

7 voturi    8 comentarii
4h
Mancaruri cu carne
COZONACI

COZONACI

In primul rand, se da drumul la cuptor si toate ingredientele se acomodeaza la temperatura bucatariei,

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Dulceata de trandafiri

Dulceata de trandafiri

In primul rind, e bine sa stiti ce fel de trandafiri trebuie sa alegeti. Ca regula generala, cei

72 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Bulete de parmezan Bulete de parmezan

Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Omleta a la Primavera