autor:

Ana-Maria

» » Aperitive

Oua umplute

Autor: Ana-Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ana-Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 noiembrie 2009

Ingrediente
10 oua intregi, 4 castraveciori murati, 1 pateu la tub de la C+C (bineinteles se pot pune si cuburi de sunca sau orice altceva doriti), 100 g smantana, sare, piper, , Pentru maioneza:, 2-3 lingurite de mustar, 1 galbenus crud si 1 galbenus fiert, 200ml ulei, , Pentru ornat:, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

5 voturi

Mod de preparare

Se pun ouale la fiert timp de aproximativ 15 minute (dupa ce a inceput apa sa fiarba).

Dupa ce au fiert, se lasa sa stea in apa rece 5 minute, apoi se decojesc.

Se taie in doua, iar galbenusurile se pun intr-un bol. Se adauga peste galbenuse (care au fost pisate cu furculita) pateul si castravetii tocati marunt, se amesteca totul pana devine o pasta omogena si se adauga sare, piper si 2 linguri rase de smantana. Se amesteca din nou.

Se face maioneza: se amesteca mustarul cu galbenusul crud si cu cel fiert(care a fost pisat) pana se omogenizeaza iar apoi se amesteca continuu turnand putin cate putin uleiul.

Se pun 2-3 linguri de maioneza pe platoul pe care urmeaza sa puneti ouale, si se intinde apoi cu o lingurita luati pasta si umpleti jumatatile de ou, iar apoi le asezati pe platou. Se repeta umplerea pana se termina jumatatile.

Dupa ce ati pus ouale pe platou se toarna deasupra cat mai estetic maioneza ramasa, amestecata cu 2 linguri de smantana (pentru a deveni mai fluida si mai usor de lucrat cu ea).

Iar deasupra se presara patrunjel tocat marunt.

Se dau la frigider pentru cel putin o ora.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Oua umplute cu sunca si ciuperci

Oua umplute cu sunca si ciuperci

Ouale umplute se pot prepara in zeci si zeci de feluri, depinde ce ingrediente aveti la indemana.

55 voturi    14 comentarii
35 min
Retete de Craciun
Oua umplute

Oua umplute

Ouale fierte si racite se curata atent de coaja, Se taie in jumatate, se scoate galbenusul, marginele

7 voturi    15 comentarii
1h
Aperitive cu oua
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Și Ioan Ratz , 21 aprilie 2014

    Ne plac foarte mult .

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

    Sunt bune oricand, fie ocazie sau nu.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

    Foarte bun!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Si eu prepar oua umplute, sunt un deliciu.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Delicioase.......

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      Îmi plac foarte mult, dar nu în perioada asta!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Mmmm ce bune sunt!

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Chiar saptamana trecuta am facut si eu oua umplute! Sunt rapid de preparat, si sunt tare gustoase! Mai ales cu oua de casa... sunt un deliciu!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Delicioase!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

5 voturi

Ingrediente

  • 10 oua intregi
  • 4 castraveciori murati
  • 1 pateu la tub de la C+C (bineinteles se pot pune si cuburi de sunca sau orice altceva doriti)
  • 100 g smantana
  • sare
  • piper
  • Pentru maioneza:
  • 2-3 lingurite de mustar
  • 1 galbenus crud si 1 galbenus fiert
  • 200ml ulei
  • Pentru ornat:
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Ana-Maria
Tort diplomat

Tort diplomat

Se pun pachetele de gelatina intr`un bol se toarna peste siropul din compotul de ananas se amesteca

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Ciuperci Umplute

Ciuperci Umplute

Curatam ciupercile, le spalam si le punem la scurs. Separat tocam coditele ciupercilor, ceapa, usturoiul,

7 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Vinete umplute

Vinete umplute

1. Se indeparteaza cozile, se taie vinetele in doua - pe lung - si se scoate miezul (se lasa cam

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Sunt bune oricand, fie ocazie sau nu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Omleta cu carnati si branza de burduf
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania