Reteta postata pe: 28 mai 2008
Ingrediente
8 oua, 25g-50g pate de ficat, 1/2 castravete murat, 6 linguri de maioneza, 3 linguri de smantana, sare, piper
Dificultate: Medie | Timp: 1h
Mod de preparare
Se fierb ouale tari. Se curata de coaja si se taie in doua pe lung. Se scot galbenusurile si se pun intr-un castron. Se paseaza galbenusurile cu furculita, se adauga pateul (pentru inceput 25 de g), 3 linguri de maioneza, sarea, piperul si se amesteca bine pana devin o pasta. Castravetele se curata de coaja si se da prin razatoarea mica. Se stoarce bine de zeama, se adauga in pasta si se amesteca bine. Se gusta si se potriveste de sare, piper, eventual se mai pune si restul de pate de ficat sau maioneza.In cornet se pune pasta si se umplu scobiturile din albusuri. Daca nu aveti cornet le puteti umple cu o lingurita. Se aseaza pe un platou.Din 3 linguri de maioneza, 3 linguri de smantana si un praf de sare a se face un amestec. Aceasta maioneza se toarna peste ouale umplute. Se orneaza dupa preferinta cu gogosar murat, masline sau castravete murat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Ouale se pun in apa cu sare fierbinte cu o spatula ca sa nu le spargem.
Le lasam sa fiarba cam 15-20
11 voturi
0 comentarii
45 min
Se indeparteaza cu grija piciorusele la ciuperci, apoi le curatatam de pielita si le asezam cu scobitura
5 voturi
0 comentarii
50 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate