Mod de preparare oua umplute:
Se fierb ouale, timp de 5-6 minute dupa ce apa a dat in clocot (pentru ca galbenusul sa fie tare). Se scot in apa rece, se decojesc si se taie in jumatate. Se indeparteaza galbenusul.
Pentru reteta de oua umplute, puteti folosi in jumatatile de albus astfel obtinute, una dintre urmatoarele compozitii:
1. – se sfarama cu furculita 100 gr branza telemea, se adauga o lingura de smanatana, o lingurita de ulei de masline, cateva frunze de marar tocat marunt, un varf de cutit de piper; se pot adauga 1-2 galbenusuri de ou fiert, dupa preferinta.
2. – se amesteca o cutie de pate vegetal picant cu o lingura de maioneza, un castravete murat taiat fin si scurs de zeama, un varf de cutit praf de curry, sare si piper dupa gust; se pot adauga 1-2 galbenusuri de ou fiert, dupa preferinta.
3. – se toaca marunt 4-5 ciuperci si o ceapa foarte mica, se calesc 3-4 minute intr-o lingura de ulei. Dupa ce se racesc se amesteca cu o lingura de creme fraiche (se poate inlocui cu smantana) si cu una de mustar. Se adauga sare si piper dupa gust.
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii