autor:

Banica Maria

» » Aperitive

Oua umplute

Autor: Banica Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Banica Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 august 2011

Ingrediente
oua (de la 2 in sus, functie de numarul de invitati), la alegere:, (ciuperci, branza telemea, pate vegetal picant), 2 linguri maioneza, 2 linguri smantana, 2 linguri creme fraiche, un castravete murat, 1 ceapa mica, marar verde, mustar, curry, sare, piper si ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare oua umplute:

Se fierb ouale, timp de 5-6 minute dupa ce apa a dat in clocot (pentru ca galbenusul sa fie tare). Se scot in apa rece, se decojesc si se taie in jumatate. Se indeparteaza galbenusul.
Pentru reteta de oua umplute, puteti folosi in jumatatile de albus astfel obtinute, una dintre urmatoarele compozitii:
1. – se sfarama cu furculita 100 gr branza telemea, se adauga o lingura de smanatana, o lingurita de ulei de masline, cateva frunze de marar tocat marunt, un varf de cutit de piper; se pot adauga 1-2 galbenusuri de ou fiert, dupa preferinta.
2. – se amesteca o cutie de pate vegetal picant cu o lingura de maioneza, un castravete murat taiat fin si scurs de zeama, un varf de cutit praf de curry, sare si piper dupa gust; se pot adauga 1-2 galbenusuri de ou fiert, dupa preferinta.
3. – se toaca marunt 4-5 ciuperci si o ceapa foarte mica, se calesc 3-4 minute intr-o lingura de ulei. Dupa ce se racesc se amesteca cu o lingura de creme fraiche (se poate inlocui cu smantana) si cu una de mustar. Se adauga sare si piper dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Oua umplute-aricei

Oua umplute-aricei

Pt ca nu a trecut criza, doar Pastele si au ramas oua rosii, am aplicat legea lui Lovisier ,,nimic

24 voturi    13 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Oua umplute

Oua umplute

Se iau ouale si cu varful de la cutit si se in forma de coltisori la mijlocul oului. Cu galbenusul

0 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • oua (de la 2 in sus
  • functie de numarul de invitati)
  • la alegere:
  • (ciuperci
  • branza telemea
  • pate vegetal picant)
  • 2 linguri maioneza
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri creme fraiche
  • un castravete murat
  • 1 ceapa mica
  • marar verde
  • mustar
  • curry
  • sare
  • piper si ulei de masline

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Bulete de parmezan Bulete de parmezan

Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Omleta Hazlie