Ingrediente
oua (de la 2 in sus, functie de numarul de invitati), la alegere:, (ciuperci, branza telemea, pate vegetal picant), 2 linguri maioneza, 2 linguri smantana, 2 linguri creme fraiche, un castravete murat, 1 ceapa mica, marar verde, mustar, curry, sare, piper si ulei de masline
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
2 voturi
Mod de preparare
Se fierb ouale, timp de 5-6 minute dupa ce apa a dat in clocot (pentru ca galbenusul sa fie tare). Se scot in apa rece, se decojesc si se taie in jumatate. Se indeparteaza galbenusul.
Pentru reteta de oua umplute, puteti folosi in jumatatile de albus astfel obtinute, una dintre urmatoarele compozitii:
1. – se sfarama cu furculita 100 gr branza telemea, se adauga o lingura de smanatana, o lingurita de ulei de masline, cateva frunze de marar tocat marunt, un varf de cutit de piper; se pot adauga 1-2 galbenusuri de ou fiert, dupa preferinta.
2. – se amesteca o cutie de pate vegetal picant cu o lingura de maioneza, un castravete murat taiat fin si scurs de zeama, un varf de cutit praf de curry, sare si piper dupa gust; se pot adauga 1-2 galbenusuri de ou fiert, dupa preferinta.
3. – se toaca marunt 4-5 ciuperci si o ceapa foarte mica, se calesc 3-4 minute intr-o lingura de ulei. Dupa ce se racesc se amesteca cu o lingura de creme fraiche (se poate inlocui cu smantana) si cu una de mustar. Se adauga sare si piper dupa gust.