autor:

burdulea maria elena

» » Aperitive

Oua umplute-aricei

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 aprilie 2010

Ingrediente
4 oua fierte tari, 1 cutie mica de pate de ficat de pasare, 1 ceapa mica, sare, piper, cateva fire de patrunjel verde., Pt maioneza: galbenusurile fierte, 1 galbenus crud, 1 lingura samnatana(sau 1 lingura danone natur), ulei., Pt decor: frunze de salata verde, crengute de marar tare.

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

23 voturi

Mod de preparare

Pt ca nu a trecut criza, doar Pastele si au ramas oua rosii, am aplicat legea lui Lovisier ,,nimic nu se pierde ci totul se transforma. Asadar, m-am gandit sa prepar din ouale ramase oua umplute-aricei. M-am inspirat dintro revista, insa... nefiind specialista in arta fotografica, a iesit ce vedeti.
Deci: am curatat ouale, le-am taiat in jumatate, de-a lungul, am scos galbenusurile pe care le-am zdrobit, le-am amestecat cu galbenusul crud, mustarul si am picurat ulei putin cate putin pana am preparat maioneza. Am amestecat maioneza cu 1 lingura smantana, am asezat-o pe o farfurie in asteptarea oualor.
Din pateul de ficat, ceapa razuita pe razatoarea cu gauri mici, sare, piper, verdeata tocata bine si 2 lingurite maioneza, am preparat pasta de umplut. Am umplut ouale pe care le-am decorat cu bucati de frunze de ceapa, cu coaja de ridichie rosie(in loc de ochi) si frunza mica de ceapa (in loc de nas). Am asezat ouale pe frunze de salata(o varianta), sau pe pat de maioneza si am decorat cu marar verde. Aceasta-mi este ,,opera de arta culinara!,,
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute-aricei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Papanele

Papanele

Se face cate o gauta in mijlocul fiecarei feli de paine, se prajeste felia pe o parte si cand se

19 voturi    15 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Oute umplute

Oute umplute

-ouale se fierb cam vreo 10 minute -se curata si se taie pe jumatate .-Umplutura:se scoate galbenusurile

9 voturi    5 comentarii
20 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2011

    Multumesc Monik.

  • monik

    monik (Chef de cuisine) , 29 martie 2011

    foarte apetisant,arata foarte bine

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Multumesc pt comentarii, ma fac bucuroasa, imi place sa pot impartasi cu toate persoanele interesate experientele mele la cratita.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Rapid si gustos!

    • merisoare de padure

      merisoare de padure (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Un mod inteligent de a consuma ouale ramase de la paste. Iar prezentarea e deosebita. Felicitari.

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 17 aprilie 2010

      Multumesc frumos.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

      Foarte frumos arata.Felicitari.

    • Niko Stan

      Niko Stan (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

      Ce aricei frumosiiii:)

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

      Mmmmm,ce bun !

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

      Tare bine arata, Lenutico, apetisant!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

      Frumoasa prezentare!felicitari

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2010

      ce simpatice sunt ousoarele tale !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2010

      Frumoasă operă de artă! Şi gustoasă!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

23 voturi

Ingrediente

  • 4 oua fierte tari
  • 1 cutie mica de pate de ficat de pasare
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • piper
  • cateva fire de patrunjel verde.
  • Pt maioneza: galbenusurile fierte
  • 1 galbenus crud
  • 1 lingura samnatana(sau 1 lingura danone natur)
  • ulei.
  • Pt decor: frunze de salata verde
  • crengute de marar tare.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Multumesc Monik.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Salata boeuf cu piept de pui