Oua umplute cu pate si ciuperci

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Oua umplute cu pate si ciuperci

Ingrediente

  • 12 oua + 1 pentru maioneza
  • 1 pate de 200 gr
  • 100 gr ciuperci conservate
  • 2 castraveciori murati
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita marar uscat
  • sare
  • piper
  • 1 lingura mustar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • ulei

Mod de preparare

Punem ouale la fiert cu un praf de sare pentru 8-10 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa din oala.

Le scurgem cand sunt gata, le bagam sub jetul de apa rece sa se racoreasca apoi le decojim.

Le taiem pe jumatate si scoatem galbenusurile.

Ciupercile le spalam si le fierbem circa 20 de minute cu putina sare si piper.

Cand sunt gata le punem intr-o sita sa se scurga, sa se racoreasca, apoi le tocam marunt.

Castravetii murati ii taiem cubulete mici.

Intr-un bol frecam pateul cu untul, un praf de sare si putin piper.

Adaugam ciupercile maruntite, apoi 3 galbenusuri fierte date prin razatoarea mica si castravetii murati.

Amestecam bine iar la final incorporam mararul uscat.

Pentru maioneza procedam astfel:

Intr-un bol punem un galbenus crud, mustarul si un galbenus fiert dat prin razatoare.

Le mixam, apoi turnam ulei treptat pana obtinem maioneza dorita.

La final incorporam zeama de lamaie.

Intr-un pos punem umplutura si cu ajutorul sau umplem jumatatile de albus.

Pe un platou intindem un strat de maioneza apoi asezam ouale.

Le decoram cu frunzulite de marar verde si le dam la rece.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure