Oua umplute cu pate si ciuperci

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Oua umplute cu pate si ciuperci

Ingrediente

  • 12 oua + 1 pentru maioneza
  • 1 pate de 200 gr
  • 100 gr ciuperci conservate
  • 2 castraveciori murati
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita marar uscat
  • sare
  • piper
  • 1 lingura mustar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • ulei

Mod de preparare

Punem ouale la fiert cu un praf de sare pentru 8-10 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa din oala.

Le scurgem cand sunt gata, le bagam sub jetul de apa rece sa se racoreasca apoi le decojim.

Le taiem pe jumatate si scoatem galbenusurile.

Ciupercile le spalam si le fierbem circa 20 de minute cu putina sare si piper.

Cand sunt gata le punem intr-o sita sa se scurga, sa se racoreasca, apoi le tocam marunt.

Castravetii murati ii taiem cubulete mici.

Intr-un bol frecam pateul cu untul, un praf de sare si putin piper.

Adaugam ciupercile maruntite, apoi 3 galbenusuri fierte date prin razatoarea mica si castravetii murati.

Amestecam bine iar la final incorporam mararul uscat.

Pentru maioneza procedam astfel:

Intr-un bol punem un galbenus crud, mustarul si un galbenus fiert dat prin razatoare.

Le mixam, apoi turnam ulei treptat pana obtinem maioneza dorita.

La final incorporam zeama de lamaie.

Intr-un pos punem umplutura si cu ajutorul sau umplem jumatatile de albus.

Pe un platou intindem un strat de maioneza apoi asezam ouale.

Le decoram cu frunzulite de marar verde si le dam la rece.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise