autor:

Doina  Varga

» » , , Aperitive, Aperitive, Aperitive

Oua umplute cu piept de pui si cascaval

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 noiembrie 2010

Ingrediente
* 10 oua fierte tari, * 1 piept de pui fiert in supa, * 80-100 g cascaval, * 1/2 morcov fiert in supa, * 2 castraveti acri, * 1/2 gogosar murat, * 1 peperoni, * 2-3 linguri de smantana, * 1 galbenus de ou crud, * 1 lingura de mustar, * 100 ml ulei, * 2 linguri faina, * 1 lingurita baza pentru mancaruri, * cateva fire de patrunjel, * cateva rosii cherry sau masline, * zeama de la o jumatate de lamaie sau 1 lingura de otet, * sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

77 voturi

Mod de preparare

Curatati ouale taiate in doua (vezi video), scoateti galbenusul pe care il puneti intr-un bol, dar mai pastrati doua-trei bucati pentru ras deasupra. Tocati marunt pieptul de pui si radeti cascavalul. Tocati castravetii foarte marunt si stoarceti-i de zeama si tocati cateva bucatele de gogosar.
Opariti faina intr-un ibric mic in care ati pus 3-4 linguri de ulei, lasati putin pe ochiul mic, apoi amestecati energic cu un tel cu 70 ml apa clocotita si putina sare. Lasati sa se racoreasca si rasturnati-o intr-un bol, adaugati mustarul, galbenusul crud, sare, piper, apoi amestecati cu telul incorporand uleiul. La urma adaugati smantana si zeama de lamaie.
Adaugati in bolul cu galbenusuri fierte 3 linguri din maioneza, castravetii acri, cubuletele de gogosar, pieptul de pui, cascavalul ras, morcovul fiert tocat foarte fin, baza pentru mancaruri, piper, putina verdeata si omogenizati compozitia.
Umpleti generos cu aceasta compozitie jumatatile de ou si asezati-le pe un platou. Puneti pe fiecare cate o lingurita din sosul de maioneza si decorati cu fasii de gogosar, verdeata, radeti deasupra, pe razatoarea mica, galbenus fiert. Puteti decora si cu felii subtiri de peperoni, castravete, rosii cherry, masline, etc. Pe acelasi platou puteti aseza si alte aperitive pe care le preparati cu umplutura si maioneza ramase. Pofta buna.
I-ar fi placut si motanului meu … I-am dat si lui o portie si a mancat-o pe nerasuflate, ca doar era cu piept de pui si cascaval. Cum sa nu-i placa?
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute cu piept de pui si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Omleta vesela

Omleta vesela

1. Bate albusurile cu sare pana ce devin pufoase.Adauga bicarbonatul si galbenusurile si amesteca.Inglobeaza

4 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Clatite bretone

Clatite bretone

Reteta: Faceti 10 clatite, in compozitie nu puneti zahar deloc, decat sare… Ouale trebuiesc

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sandy Ionela Parpaliga Calin , 15 martie 2015

    super

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Sunt tare gustoase, noua ne plac tare mult.

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 14 martie 2011

    Hmmm ce bunatate...:)

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2010

      Felicitari Doina ,arata minunat si cred ,adica sint sigura ca sint foarte gustoase

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2010

      Foarte frumos arata platoul ! ai avut ceva de munca...la el. Cat despre motanel , este un dragalas si nu ma mir ca e prezent si el la masa. *****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2010

      Doina draga tu sti ca pentru oua umplute eu dau totul la o parte ! dar pe motanel...zau ca-mi pare rau sa nu-l las la o portie.... Minunate oua ai facut ! Cred ca Andy a fost incantat...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2010

      Ce bunãtate!!! aratã super .)

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2010

      Arata super si cred ca sunt o bunatate ! Felicitari !

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2010

      O bunatate.....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

77 voturi

Ingrediente

  • * 10 oua fierte tari
  • * 1 piept de pui fiert in supa
  • * 80-100 g cascaval
  • * 1/2 morcov fiert in supa
  • * 2 castraveti acri
  • * 1/2 gogosar murat
  • * 1 peperoni
  • * 2-3 linguri de smantana
  • * 1 galbenus de ou crud
  • * 1 lingura de mustar
  • * 100 ml ulei
  • * 2 linguri faina
  • * 1 lingurita baza pentru mancaruri
  • * cateva fire de patrunjel
  • * cateva rosii cherry sau masline
  • * zeama de la o jumatate de lamaie sau 1 lingura de otet
  • * sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

129 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Sunt tare gustoase, noua ne plac tare mult.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Oua ochiuri in paine toast Oua ochiuri in paine toast

Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se decupeaza feliile de paine toast, in asa fel incat sa se pastreze coaja intacta. Se asaza cojile

2 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Omleta cu dragoste...de dieta Omleta cu dragoste...de dieta

Speli bine ouale, apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Mic dejun bogat