autor:

Doina  Varga

» » , , Aperitive, Aperitive, Aperitive

Oua umplute cu piept de pui si cascaval

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 noiembrie 2010

Ingrediente
* 10 oua fierte tari, * 1 piept de pui fiert in supa, * 80-100 g cascaval, * 1/2 morcov fiert in supa, * 2 castraveti acri, * 1/2 gogosar murat, * 1 peperoni, * 2-3 linguri de smantana, * 1 galbenus de ou crud, * 1 lingura de mustar, * 100 ml ulei, * 2 linguri faina, * 1 lingurita baza pentru mancaruri, * cateva fire de patrunjel, * cateva rosii cherry sau masline, * zeama de la o jumatate de lamaie sau 1 lingura de otet, * sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

77 voturi

Mod de preparare

Curatati ouale taiate in doua (vezi video), scoateti galbenusul pe care il puneti intr-un bol, dar mai pastrati doua-trei bucati pentru ras deasupra. Tocati marunt pieptul de pui si radeti cascavalul. Tocati castravetii foarte marunt si stoarceti-i de zeama si tocati cateva bucatele de gogosar.
Opariti faina intr-un ibric mic in care ati pus 3-4 linguri de ulei, lasati putin pe ochiul mic, apoi amestecati energic cu un tel cu 70 ml apa clocotita si putina sare. Lasati sa se racoreasca si rasturnati-o intr-un bol, adaugati mustarul, galbenusul crud, sare, piper, apoi amestecati cu telul incorporand uleiul. La urma adaugati smantana si zeama de lamaie.
Adaugati in bolul cu galbenusuri fierte 3 linguri din maioneza, castravetii acri, cubuletele de gogosar, pieptul de pui, cascavalul ras, morcovul fiert tocat foarte fin, baza pentru mancaruri, piper, putina verdeata si omogenizati compozitia.
Umpleti generos cu aceasta compozitie jumatatile de ou si asezati-le pe un platou. Puneti pe fiecare cate o lingurita din sosul de maioneza si decorati cu fasii de gogosar, verdeata, radeti deasupra, pe razatoarea mica, galbenus fiert. Puteti decora si cu felii subtiri de peperoni, castravete, rosii cherry, masline, etc. Pe acelasi platou puteti aseza si alte aperitive pe care le preparati cu umplutura si maioneza ramase. Pofta buna.
I-ar fi placut si motanului meu … I-am dat si lui o portie si a mancat-o pe nerasuflate, ca doar era cu piept de pui si cascaval. Cum sa nu-i placa?
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute cu piept de pui si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Ciuperci umplute - aperitiv rapid

Ciuperci umplute - aperitiv rapid

Se curata ciupercile si se spala, se tin intr-o sita la scurs. Se pun intr-o tava cu foaie de copt. Branza

19 voturi    11 comentarii
1h
Aperitive cu oua
Placinta cu iaurt...si alte cele

Placinta cu iaurt...si alte cele

O tava o tapetam cu hartie de copt si asezam in ea aluatul. Pornim cuptorul sa se incalzeasca la

2 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sandy Ionela Parpaliga Calin , 15 martie 2015

    super

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Sunt tare gustoase, noua ne plac tare mult.

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 14 martie 2011

    Hmmm ce bunatate...:)

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2010

      Felicitari Doina ,arata minunat si cred ,adica sint sigura ca sint foarte gustoase

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2010

      Foarte frumos arata platoul ! ai avut ceva de munca...la el. Cat despre motanel , este un dragalas si nu ma mir ca e prezent si el la masa. *****

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2010

      Doina draga tu sti ca pentru oua umplute eu dau totul la o parte ! dar pe motanel...zau ca-mi pare rau sa nu-l las la o portie.... Minunate oua ai facut ! Cred ca Andy a fost incantat...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2010

      Ce bunãtate!!! aratã super .)

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2010

      Arata super si cred ca sunt o bunatate ! Felicitari !

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2010

      O bunatate.....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

77 voturi

Ingrediente

  • * 10 oua fierte tari
  • * 1 piept de pui fiert in supa
  • * 80-100 g cascaval
  • * 1/2 morcov fiert in supa
  • * 2 castraveti acri
  • * 1/2 gogosar murat
  • * 1 peperoni
  • * 2-3 linguri de smantana
  • * 1 galbenus de ou crud
  • * 1 lingura de mustar
  • * 100 ml ulei
  • * 2 linguri faina
  • * 1 lingurita baza pentru mancaruri
  • * cateva fire de patrunjel
  • * cateva rosii cherry sau masline
  • * zeama de la o jumatate de lamaie sau 1 lingura de otet
  • * sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Sunt tare gustoase, noua ne plac tare mult.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Omleta cu dragoste...de dieta Omleta cu dragoste...de dieta

Speli bine ouale, apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Omleta calzone cu costita afumata/sunca