Incingem uleiul, adaugam carnea, apoi ceapa, ardeiul taiat cubulete si varza julienne (fasii inguste) si boabele de porumb. Asezonam cu sare si piper, respectiv zahar si semintele de chimen. Calim aproximativ 10 minute, amestecand continuu. Stingem masa cu apa calda si, acoperind vasul, lasam circa 20 minute la foc domol. Dupa ce s-au intrepatruns legumele cu carnea, omogenizam compozitia cu un bechamel (sos alb) obtinut din faina, lapte si iaurt, pana la obtinerea unei creme dense.
Intre timp pregatim aluatul din faina, lapte, apa minerala, ouale, zaharul si, dupa gust, cu sare. Incingem untul/margarina si pregatim 6 clatite mai dolofane, prajindu-le pe ambele parti.
Se umplu, se ruleaza si se servesc imediat.
Sfaturi: daca sunteti vegetarieni, puteti renunta la carnea tocata, inlocuind-o cu ciuperci sau tofu (branza de soia).
Recomandari: aceste pachetele se pot pregati anticipat si pastrate la rece, pana in momentul servirii, cand se pot incalzi, innobilate cu ceva cascaval ras deasupra, la cuptorul de microunde sau la cel clasic. Sugerez sa asociati cu un ketchup dulce-picant sau un sos alb de marar (iaurt cu marar proaspat maruntit si zeama de lamaie)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii