autor:

Ady

» » Aperitive

Pachetele (clatite) de vara

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ady (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 iulie 2011

Ingrediente
(pentru 6 persoane), - pentru umplutura - 500 g varza alba, 1 ardei gras rosu, 1 ceapa maruntita, 200 g carne tocata de pui, 100 g boabe de porumb proaspat fiert, 1 lingura faina alba, 1 lingura zahar, putin lapte (50 ml), 125 ml apa, sare, piper, chimen, 150 g iaurt gras (sau smantana degresata), ulei, - pentru clatite - 100 g faina, 250 ml lapte, 125 ml apa minerala, 3 oua, 1 lingura zahar, sare, unt/margarina pentru copt

Dificultate: Medie Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Incingem uleiul, adaugam carnea, apoi ceapa, ardeiul taiat cubulete si varza julienne (fasii inguste) si boabele de porumb. Asezonam cu sare si piper, respectiv zahar si semintele de chimen. Calim aproximativ 10 minute, amestecand continuu. Stingem masa cu apa calda si, acoperind vasul, lasam circa 20 minute la foc domol. Dupa ce s-au intrepatruns legumele cu carnea, omogenizam compozitia cu un bechamel (sos alb) obtinut din faina, lapte si iaurt, pana la obtinerea unei creme dense.



Intre timp pregatim aluatul din faina, lapte, apa minerala, ouale, zaharul si, dupa gust, cu sare. Incingem untul/margarina si pregatim 6 clatite mai dolofane, prajindu-le pe ambele parti.

Se umplu, se ruleaza si se servesc imediat.



Sfaturi: daca sunteti vegetarieni, puteti renunta la carnea tocata, inlocuind-o cu ciuperci sau tofu (branza de soia).



Recomandari: aceste pachetele se pot pregati anticipat si pastrate la rece, pana in momentul servirii, cand se pot incalzi, innobilate cu ceva cascaval ras deasupra, la cuptorul de microunde sau la cel clasic. Sugerez sa asociati cu un ketchup dulce-picant sau un sos alb de marar (iaurt cu marar proaspat maruntit si zeama de lamaie)
Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele (clatite) de vara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
PIURE DE SPANAC CU FRIGANELE

PIURE DE SPANAC CU FRIGANELE

Daca spanacul este crud, de la piata, el va trebui spalat bine, se vor arunca cotoarele iar frunzele

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Chiftele din dovlecei

Chiftele din dovlecei

Se curata dovlecelul si se rade pe razatoarea mare.Se amesteca cu ouale,faina,praful de copt,mararul,patrujelul

5 voturi    6 comentarii
40 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • (pentru 6 persoane)
  • - pentru umplutura - 500 g varza alba
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa maruntita
  • 200 g carne tocata de pui
  • 100 g boabe de porumb proaspat fiert
  • 1 lingura faina alba
  • 1 lingura zahar
  • putin lapte (50 ml)
  • 125 ml apa
  • sare
  • piper
  • chimen
  • 150 g iaurt gras (sau smantana degresata)
  • ulei
  • - pentru clatite - 100 g faina
  • 250 ml lapte
  • 125 ml apa minerala
  • 3 oua
  • 1 lingura zahar
  • sare
  • unt/margarina pentru copt

Raporteaza reteta

Retete
de Ady
Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Punem foile de varza sa dea un clocot in apa cu sare, le scurgem si le rulam, lasandu-le sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare.

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Preparare: din faina, oua, lapte si un varf de cutit de sare omogenizam aluatul de clatite si lasam

1 vot    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Humus