autor:

mirela0911

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive cu brinza, Dulciuri diverse

Pachetele cu urda si stafide

Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 septembrie 2016

Ingrediente
Pt. aluat:, 1 kg faina, un praf de sare, 40 g drojdie proaspata, 2 oua, 2-3 lg zahar, 60 g unt, 2-3 lg ulei, 1 lgt coaja rasa de lamaie, lapte cat cuprinde, Pt. umplutura:, 600 g urda, 1 ou, 4-5 lg iaurt gras, 100 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 100 g stafide, Pt. uns:, 1 ou, 1 plic zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul: Se pregateste maiaua cu putin lapte caldut, 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca toate apoi se lasa sa creasca.



Intr-un bol incapator se cerne faina, se adauga sarea, cele doua oua batute bine, untul topit, uleiul si coaja de lamaie. Se toarna maiaua, apoi in acelasi vas se pune laptele si zaharul, se incalzeste putin cat sa se topeasca acesta apoi se toarna peste faina. Se amesteca ingredientele bine, apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta aluatul. Daca mai este necesar se mai adauga lapte caldut.



Se framanta pana se obtine un aluat moale si nelipicios care se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.



Umplutura: Urda se zdrobeste cu ajutorul unei furculite, se adauga iaurtul gras, oul, zaharul, zaharul vanilat si stafidele. Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se obtine o compozitie mai moale.



Se imparte aluatul in doua. Se ia o parte si se intinde pe masa de lucru in foaie dreptunghiulara si cu o grosime de cca 2-3 mm. Se taie aluatul in patratele de dimensiuni 10x10. Se ia din umplutura cate o lingura si se aseaza pe mijlocul fiecarui patratel. Se indoaie colturile opuse si se unesc pe mijloc. Se ung deasupra cu oul batut bine cu un plic de zahar vanilat, se lasa aproximativ 15 minute sa mai creasca dupa care se dau la cuptor la 180 de grade pt cca 35-40 minute. Cand sunt rumene si frumoase sunt gata. La fel se procedeaza si cu restul aluatului.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu urda si stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gem caise

Gem caise

Curata caisele de samburi (le rupi pe jumatate)e bine sa le alegi mai coapte ca sa se curate usor.

5 voturi    4 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie

Se pune in cratita untul,laptele,un praf de sare,zaharul,se aseaza pe foc mic si cand incepe sa clocoteasca

48 voturi    17 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pt. aluat:
  • 1 kg faina
  • un praf de sare
  • 40 g drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 2-3 lg zahar
  • 60 g unt
  • 2-3 lg ulei
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • lapte cat cuprinde
  • Pt. umplutura:
  • 600 g urda
  • 1 ou
  • 4-5 lg iaurt gras
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g stafide
  • Pt. uns:
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de mirela0911
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Pentru mine este cea mai buna ciorba de sezon! Se curata fasolea la capete, se spala si se rupe

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Salata cu paste, ciuperci si rosii

Salata cu paste, ciuperci si rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive cu carne
Prajitura din albusuri cu zmeura

Prajitura din albusuri cu zmeura

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si

1 vot    0 comentarii
1h
Inghetate
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Nuci umplute