autor:

valentina ionita

» » Aperitive

Pachetele din frunze de vita pentru aperitiv

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Ingrediente
10 foi de vita mari (Am folosit frunze de vita oparite si congelate...), 10 felii de branza de capra, 10 felii de cascaval, 10 rondele ceapa rosie, 10 felii slaninuta,sunculita, 10 felii kaizer,bacon sau costita afumata, un pahar vin alb, ulei de masline, sare,, , Pentru sosul de rosii cu busuioc:, 2 - 3 rosii, 2 catei de usturoi, sare,piper,busuioc dupa gust, ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

12 voturi

Mod de preparare

Pe fiecare frunza de vita se aseaza cate o felie de branza,o felie de cascaval si se impaturesc,impacheteaza bine formandu-se pachetele.In cazul in care fruzele sunt mai micute,mai subtiri se pot folosi chiar doua...
Pachetele unse bine cu ulei de masline se aseaza intr-un vas de yena uns cu ulei de masline.Deasupra la fiecare pachetel se aseaza cate o rondea de ceapa rosie,se toarna in tava vinul,se presara sare,piper si se introduce la cuptor.
Din cand in cand se stropesc cu sosul din tava,iar cand sunt aproape gata se aseaza deasupra bucatile de slaninuta, sunculita,kaizer sau costita si se lasa sa se rumeneasca si carnita.Daca sosul a scazut prea mult se mai adauga putin vin sau apa calda.
Se aseaza pe platou si se serveste cu sos de rosii cu busuioc...

Sosul de rosii cu busuioc :
Rosiile se spala si se taie in cubulete micute.Peste rosii se pune usturoiul tocat marunt,se potriveste de sare,condimente,ulei de masline dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele din frunze de vita pentru aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
CREMA DE BRANZA

CREMA DE BRANZA

Se sfarama branza de vaci, se adauga maioneza si sare si vegeta dupa gust.Se amesteca bine. Se taie

2 voturi    11 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza
Rulouri de Dovlecei cu Branza

Rulouri de Dovlecei cu Branza

Pasul 1 Incalzim cuptorul. Taiem dovleceii in felii foarte subtiri, pe lungime, cu ajutorul cutitului

1 vot    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 august 2010

    Multumesc mult...O sa va placa cu siguranta...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

    Merita incercata !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

    Va multumesc tuturor pentru aprecieri si comentarii. puteti folosi si frunze de vita conservate...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Uite o idee tare buna.Imi place cum a iesit.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Cred ca sunt un deliciu,am sa fac si eu.Felicitari pentru reteta aceasta deosebita.Ai votul meu si 10 cu multe stelute.

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 03 februarie 2010

      Tare imi place cum arata, imi pare rau ca anul acesta nu am pus foi de vita la congelat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Va multumesc mult...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Felicitari !Imi place ideea.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Multumesc si ma bucur ca iti plac...Te asigur ca sunt delicioase...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Felicitari pentru originalitate! E ceva inedit pentru mine

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Multumesc mult...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Arata foarte bine .

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Multumesc mult...

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Interesante si aspectoase!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

12 voturi

Ingrediente

  • 10 foi de vita mari (Am folosit frunze de vita oparite si congelate...)
  • 10 felii de branza de capra
  • 10 felii de cascaval
  • 10 rondele ceapa rosie
  • 10 felii slaninuta,sunculita
  • 10 felii kaizer,bacon sau costita afumata
  • un pahar vin alb
  • ulei de masline
  • sare,
  • Pentru sosul de rosii cu busuioc:
  • 2 - 3 rosii
  • 2 catei de usturoi
  • sare,piper,busuioc dupa gust
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...O sa va placa cu siguranta...

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
BULETE DE CASCAVAL