autor:

Fara foto

» » , , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Mancaruri cu peste

Paella

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 18 ianuarie 2013

Ingrediente
500 g creveti cruzi (intregi sau fara capete), 3 pulpe de pui dezosate si fara piele, 200 g carnati chorizo(sau carnat picant crud uscat), 300 g orez pentru paella(sau orez cu bob lung), 400 g mazare (dezghetata,daca e congelata), 2 rosii mari,tocate mare, 2 ardei kapia rosu taiati cubulete, o priza generoasa de fire de sofran, 1 ceapa curatata si tocata, 2-3 catei de usturoi feliati fin, 1 ardei rosu chilli uscat taiat pe diagonala, 1/2 lingurita cimbru, 2 linguri de ulei de masline,plus inca putin pentru stropit, sare de mare si piper proaspat macinat, 1/2 lingurita de boia de ardei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

10 voturi

Mod de preparare

Paella este originara din Valencia,Spania si este un amestec savuros de ingrediente,de la diferite tipuri de carne pana la variate soiuri de peste, fructe de mare,orez si legume.Printre ingrediente se numara si carnatii foarte picanti- chorizo-un fel de tocatura de vanat numita monteria.

Am ales o reteta de paella,simpla,ce apartine marelui maestru bucatar Gordon Ramsay.



Se pune la fiert o cratita cu 1,5 litri apa.Aceasta apa se va adauga ulterior in paella.

Carnea de pui se taie bucati mici.Se incinge uleiul de masline intr-o cratita speciala pentru acest preparat sau o tigaie mai mare.Se adauga ceapa,ardeiul kapia,usturoiul,chilli si cimbrul si se calesc pe foc mare cateva minute,pana ce legumele incep sa se inmoaie.Bucatile de pui se asezoneaza cu sare si piper,apoi se pun in cratita peste legume cu feliile de chorizo si boia.

Se prajeste amestecand des,pe foc mare pana ce puiul se rumeneste usor.

Se adauga orezul si se amesteca 2-3 minute, apoi se toarna deasupra apa fiarta din cratita pana ce depaseste orezul cu 1 cm.Se lasa sa fiarba la foc mic,cand incepe sa clocoteasca se presara firele de sofran si se amesteca bine.Se pun rosiile,se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba incet,amestecand des,timp de 12-15 minute,in functie de cat de usor fierbe orezul.

Cand orezul este al dente se adauga mazarea si o lasam sa fiarba 5 minute.

Adaugam crevetii,putina apa fiarta si amestecam usor.Se lasa sa fiarba la foc mediu timp de 3 minute pana ce crevetii devin opaci.

Optional,puteti adauga odata cu crevetii,calmari si scoici.

Se gusta si se condimenteaza.

Se ia cratita de pe foc,se acopera si se lasa preparatul sa se odihneasca 5 minute,pentru ca aromele sa se intrepatrunda.

Se stropeste cu putin ulei de masline si se serveste direct din cratita.



Deliciu spaniol garantat! :)



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paella" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Lup de mare la gratar si paella cu creveti

Lup de mare la gratar si paella cu creveti

1. Peştele se curată, se spală, se ţine la rece. Se poate fileta, dar e mai gustos dacă îl

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Paella cu creveti si mazare

Paella cu creveti si mazare

Incinge o tigaie la foc potrivit si adauga uleiul. Adauga ceapa tocata marunt, ardeiul feliat si

11 voturi    6 comentarii
45 min
Salate cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Anamaria (Chef de cuisine):

    Am folosit carnea de pui, langustine si carnat iute, eu zic ca a iesit buna avand in vedere ca nu am avut timp sa fotografiez rezultatul final. :P

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Aurelia Eugenia Tasica , 28 mai 2013

    la retete de ce nu puneti si o foto la sectiunea imprimir? e greu?

  • Fara foto

    Marta Gabriela Abdelhafiz , 27 mai 2013

    Foarte buna Se salveaza

  • Cris

    Cris (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2013

    Ma cam tenteaza! Cred ca o voi incerca si eu. Sper sa fie gustoasa chiar daca nu o sa pun mazare. O voi inlocui cu boabe de porumb dulce.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2013

      Ultradeliciu!*****Si arata senzational!***** Multumim pentru explicatii si informatii; la fav

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

10 voturi

Ingrediente

  • 500 g creveti cruzi (intregi sau fara capete)
  • 3 pulpe de pui dezosate si fara piele
  • 200 g carnati chorizo(sau carnat picant crud uscat)
  • 300 g orez pentru paella(sau orez cu bob lung)
  • 400 g mazare (dezghetata,daca e congelata)
  • 2 rosii mari,tocate mare
  • 2 ardei kapia rosu taiati cubulete
  • o priza generoasa de fire de sofran
  • 1 ceapa curatata si tocata
  • 2-3 catei de usturoi feliati fin
  • 1 ardei rosu chilli uscat taiat pe diagonala
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 2 linguri de ulei de masline,plus inca putin pentru stropit
  • sare de mare si piper proaspat macinat
  • 1/2 lingurita de boia de ardei

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Prima data punem carnea la fiert iar apoi o maruntim la robot sau de mana. Tocam ceapa si zdrobim

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Flanc cu capsuni

Flanc cu capsuni

Crema: Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si

0 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Cris (Chef de cuisine)

Ma cam tenteaza! Cred ca o voi incerca si eu. Sper sa fie gustoasa chiar daca nu o sa pun mazare. O voi inlocui cu boabe de porumb dulce.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Crap proaspat, cu mamaliguta si mujdei aromat