autor:

NADIA MARIA

» » , Mancaruri cu peste, Retete de post

Paella cu fructe de mare

Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 17 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 17 iulie 2010

Ingrediente
Pentru 2 persoane:, , - orez cu bobul rotund, - 1 ceapa, - 1 ardei rosu, - 1 ardei verde, - 2 linguri de boabe de mazare, - 2 catei de usturoi, - 2-3 linguri ulei de masline, - 20 creveti decortcati(doar carnita ,se gasesc congelati), - 4 midii, - 1o creveti intregi(cu cap si crusta), - 10 scoici rotunde de rau (daca sunt maricele,dac sunt mai mci 20-30), - 6 langoste, - 10 inele sau bucatele de calamar, - sare, - piper, - 1 lingurita boia, - sofran, - lamaie sau helas

Dificultate: Medie Timp: 2h

53 voturi

Mod de preparare

Punem intr-o cratita uleiul de masline , ceapa si usturoiul taiate marunt se pun sa se caleasca ,cand au devenit sticloase se adauga ardeii taiati si ei marunt si se lasa sa se inmoaie bine.Apoi se adauga restul ingredientelor , lasand langostele ,midiile si 3-4 scoici , se inabuse putin dupa care se adauga 1 1/2 l apa, sare, piper, boiaua si sofranul. Se lasa sa fiarba cca 30 minute. Daca vedeti ca a scazut prea mult apa se mai poate adauga putin.
Intr-o tigaie sau cratita nu prea inalta ,dar intinsa ( in Spania este o tigaie specifica pentru paelle ,ce se numeste "pallellero",este de inox si cu peretii foarte josi.Exista de la marimea individuala pentru o persoana ,pana la tigai cu diametrul de 3-4 m , fiind o mancare specifica Spaniei ,sunt localitati ce in timpul "fiestelor" locale se pregateste paella pentru mii de persoane.)se pune un polonic de orez pentru o persoana(.Polonicul de marime normala)deci pentru doua persoane 2 polonoci cu orez, peste care se toarna 4 polonice cu supa realizata si pe urma ingredientele din ea.Se amesteca putin dupa care se pun peste, langostele,midiile si scoicile ce le.am pastrat.
Se pune la foc mic pentru 25 minute (nu mestecati, eventual misacati cu miscari circulare tigaia) dupa care opriti focul acoperiti si lasati inca 5 minute ,inainte de a servi.
Orezul nu trebuie sa fie fiert prea tare pentru a nu se lipii boabele,trebuie sa fie "al diente".

Se serveste cu lamaie.

Atentie! Daca scoicile si midiile sunt desfacute inainte de a fi puse la fiert , aruncatiile ca nu sunt bune.Trebuie sa fie inchise,iar inainte de a le prepara tinetile intr-un vas cu apa rece ,asa isi elimina nisipul ce-l au înăuntru.

Va doresc pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
paella cu fructe de mare

paella cu fructe de mare

se fierb scoicile in putina apa cu sare pana cand se deschide cochilia,apoi se adauga langostele

2 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Paella cu fructe de mare si piept de pui

Paella cu fructe de mare si piept de pui

Fasolea verde se curata si se rupe in bucati potrivite apoi se fierbe in apa cu sare. Dupa aproximativ

15 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Luana

    Luana (Chef de cuisine):

    Un deliciu.Merci de reteta.Am pregatit-o de Anul Nou pe langa alte preparate din peste si crustacee ,dar a fost pe departe atractia serii.Un succes chiar si la cei mofturosi si mai putin obisnuiti sa manance fructe de mare.La Multi Ani 2011 si la cat mai multe retete gustoase.

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    2005 , 09 martie 2015

    E FOARTE BUN

  • Fara foto

    Stanciu Maria Laura , 18 august 2014

    yes and i cant wait to prepare something nice for you also!

  • Fara foto

    Costas Tseriotis , 10 august 2014

    Yummy................Did you prepare this ???????

    • Fara foto

      Stanciu Maria Laura , 09 august 2014

      Polonoci?

    • Fara foto

      Floarea Szabadi , 09 august 2014

      Trebuie sa fac ca nu am facut de vreo luna e foarte buna cu gambas si alaturi o salata!!!(bunaaaaa de tot)

    • Fara foto

      Nina Mura , 07 iulie 2014

      cind voi cumpara toate ingrendientele...

    • Fara foto

      Ana Cuceias , 07 iulie 2014

      Ninuta cand ne inviti la paell?

    • Fara foto

      Nina Mura , 07 iulie 2014

      e super gustoasa!!!

    • Fara foto

      Florin Pop , 06 decembrie 2013

      f buna reteta, chiar acuma o pregatim ( nevasta-mea si eu ) :)

    • Lucica

      Lucica (Chef de cuisine) , 15 iulie 2012

      As pune fructele de mare la sfirsit ca sa nu le maninc cauciucoase. Pentru persoane care n-au mincat nicidata, se poate sa fi avut succes.

    • Fara foto

      daniel (Bucatar) , 08 ianuarie 2012

      un singur argument am. in pallea de marisco nu se pune nici ceapa nici usturoi si in preparare esti foarte departe de adevar scuze

    • maria

      maria (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2010

      Arata super!

    • anamaria zaharia

      anamaria zaharia (Chef de cuisine) , 18 august 2010

      arta foarte bine si ma gandesc ca e si foarte gustoasa. chiar nu am mai facut de mult paella. sper ca pe duminica sa imi fac chef sa fac o paella cu orez negru si sepie si o sa o pun pe site. inca o data felicitari

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 31 iulie 2010

      Arata super,felicitari! Votat si salvat!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

      ti-a iesit perfecta...felicitari pt prezentare si pt munca depusa!!!!

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      Excelenta,felicitari!

    • anaandronel

      anaandronel (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      ce pinta are,am plecat din spania de un an ceea ce imi lipseste e palla si jamonul,dar totul se poate gasi,intradevar mai scump dar accesibil,am salvato si sigur am so fac,felicitari e intradevar savuroasa

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      Da Ramona ai dreptate se poate face si alta cratita ,tigaie.Nici eu nu am tigaia speciala .

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      Aratã yummy! am avut ocazia sã mãnânc paella, dar nu in Spania...merge si in oalã normalã, dacã nu avem un asemenea vas, am sã incerc si eu*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

      Minunata,felicitari pentru prezentare.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

      Nadia bistriteanca mea draga fa tu papa bun acolo unde esti ca dupa ce te reintorci( daca) nu mai apuci.... Ai facut o bunatate de-ti ploua in gura.... Minunat !

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

      Foarte buna si eu fac,dar familia mea prefera pe cea de carne(pui,coaste de porc si iepure).

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

      O reteta tare gustoasa...cred...dar si tare scumpa pentru noi aici in Romania...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

53 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane:
  • - orez cu bobul rotund
  • - 1 ceapa
  • - 1 ardei rosu
  • - 1 ardei verde
  • - 2 linguri de boabe de mazare
  • - 2 catei de usturoi
  • - 2-3 linguri ulei de masline
  • - 20 creveti decortcati(doar carnita ,se gasesc congelati)
  • - 4 midii
  • - 1o creveti intregi(cu cap si crusta)
  • - 10 scoici rotunde de rau (daca sunt maricele,dac sunt mai mci 20-30)
  • - 6 langoste
  • - 10 inele sau bucatele de calamar
  • - sare
  • - piper
  • - 1 lingurita boia
  • - sofran
  • - lamaie sau helas

Raporteaza reteta

Retete
de NADIA MARIA
cotlet umplut

cotlet umplut

Cotletul se despica longitudinal pe mijloc(fara a ajunge sa-l taiati de tot),pe urma ambele jumatati

5 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Cu foaia de foietaj se foreaza tava (dreptunghiulara sau rotunda)baza si peretii. Se acopera bine

5 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca

Cozonac cu nuca

Laptele se amesteca cu 75 g zahar si se pune la incalzit. Cind este cald se amesteca cu 3 linguri

9 voturi    7 comentarii
3h
Dulciuri diverse

2005

E FOARTE BUN

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofii saracului