autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu peste

Paella cu fructe de mare si carne de pui

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 10 februarie 2011

Ingrediente
3 catei de usturoi , 4 pulpe de pui sau 300 gr piept de pui , o ceapa rosie mare , 2 ardei grasi colorati , o rosie mare , o punga de fructe de mare , 200 gr creveti , 150 gr mazare (congelata) , 150 fasole verde (congelata) , o frunza de dafin , 2 linguri ulei de masline , 500 gr orez , 100 gr boabe de porumb fiert(optional) , o lingurita sofran , pudra de ardei rosu dulce sau iute dupa preferinta , 1 litru supa de peste sau concentrat , 150 gr vin alb (optional), , sare, piper.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Paella se prepara intr-o cratita ce poarta acelasi nume si se serveste direct din ea, se face la foc de lemne, etc. insa, eu am adaptat reteta pentru bucatariile noastre. Conditia e sa folosim o cratita intinsa si nu prea adanca. Intr-o tigaie se rumenesc bine in ulei, bucatile de carne, taiate : pieptul de pui in cuburi potrivit de mari, iar pulpele taiate in doua. Se adauga, apoi, usturoiul zdrobit un pic cu dosul furculitei si ceapa taiata solzisori. Se transfera, apoi, in cratita pentru paella. Se soteaza ardeii si rosia, si se pun si ele, peste carne, in cratita. Se rumenesc apoi, foarte repede, crevetii nedecorticati, dar spalati foarte bine( sunt si creveti care mai au inca intestinul, asadar, nu uitati sa il scoateti). Se pun si ei in cratita. Se adauga fructele de mare decongelate, mazarea, fasolea verde, porumbul, orezul spalat, supa de peste, foaia de dafin, sare, piper, pudra de ardei, sofranul. Se amesteca usor cu o paleta de lemn si se da cratita la cuptor, la foc potrivit. Nu se mai amesteca deloc in cratita ! Este gata cand lichidul s-a evaporat, iar orezul este fiert. Se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu fructe de mare si carne de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Fish & Shrimp

Fish & Shrimp

Creveti cu tempura: Se spala crevetii bine si se curata. Se pregateste un amestec din condimente

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Pastrav cu sos  la Dubletta

Pastrav cu sos la Dubletta

Pastravul curatat, se trece prin faina de porumb, se prajeste foarte usor pe ambele parti cat sa

20 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

    Un deliciu culinar. Felicitari ! *****

Dificultate

Medie

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • 3 catei de usturoi
  • 4 pulpe de pui sau 300 gr piept de pui
  • o ceapa rosie mare
  • 2 ardei grasi colorati
  • o rosie mare
  • o punga de fructe de mare
  • 200 gr creveti
  • 150 gr mazare (congelata)
  • 150 fasole verde (congelata)
  • o frunza de dafin
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 gr orez
  • 100 gr boabe de porumb fiert(optional)
  • o lingurita sofran
  • pudra de ardei rosu dulce sau iute dupa preferinta
  • 1 litru supa de peste sau concentrat
  • 150 gr vin alb (optional)
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Un deliciu culinar. Felicitari ! *****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
Avat cu rosii