autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu peste

Paella cu fructe de mare si carne de pui

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 10 februarie 2011

Ingrediente
3 catei de usturoi , 4 pulpe de pui sau 300 gr piept de pui , o ceapa rosie mare , 2 ardei grasi colorati , o rosie mare , o punga de fructe de mare , 200 gr creveti , 150 gr mazare (congelata) , 150 fasole verde (congelata) , o frunza de dafin , 2 linguri ulei de masline , 500 gr orez , 100 gr boabe de porumb fiert(optional) , o lingurita sofran , pudra de ardei rosu dulce sau iute dupa preferinta , 1 litru supa de peste sau concentrat , 150 gr vin alb (optional), , sare, piper.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Paella se prepara intr-o cratita ce poarta acelasi nume si se serveste direct din ea, se face la foc de lemne, etc. insa, eu am adaptat reteta pentru bucatariile noastre. Conditia e sa folosim o cratita intinsa si nu prea adanca. Intr-o tigaie se rumenesc bine in ulei, bucatile de carne, taiate : pieptul de pui in cuburi potrivit de mari, iar pulpele taiate in doua. Se adauga, apoi, usturoiul zdrobit un pic cu dosul furculitei si ceapa taiata solzisori. Se transfera, apoi, in cratita pentru paella. Se soteaza ardeii si rosia, si se pun si ele, peste carne, in cratita. Se rumenesc apoi, foarte repede, crevetii nedecorticati, dar spalati foarte bine( sunt si creveti care mai au inca intestinul, asadar, nu uitati sa il scoateti). Se pun si ei in cratita. Se adauga fructele de mare decongelate, mazarea, fasolea verde, porumbul, orezul spalat, supa de peste, foaia de dafin, sare, piper, pudra de ardei, sofranul. Se amesteca usor cu o paleta de lemn si se da cratita la cuptor, la foc potrivit. Nu se mai amesteca deloc in cratita ! Este gata cand lichidul s-a evaporat, iar orezul este fiert. Se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu fructe de mare si carne de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste

"Musaca" dietetica de mazare si fasole cu somon

Se stropeste fundul unui vas din ceramica sau termorezistent cu o lingura de soia light. Se taie

4 voturi    3 comentarii
35 min
Mancaruri cu peste
PASTRAV IN CRUSTA DE COSTITA

PASTRAV IN CRUSTA DE COSTITA

Pastravul eviscerat si spalat bine se umple cu felii de ciuperci, rosii si lamaie , se marineaza

10 voturi    8 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

    Un deliciu culinar. Felicitari ! *****

Dificultate

Medie

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • 3 catei de usturoi
  • 4 pulpe de pui sau 300 gr piept de pui
  • o ceapa rosie mare
  • 2 ardei grasi colorati
  • o rosie mare
  • o punga de fructe de mare
  • 200 gr creveti
  • 150 gr mazare (congelata)
  • 150 fasole verde (congelata)
  • o frunza de dafin
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 gr orez
  • 100 gr boabe de porumb fiert(optional)
  • o lingurita sofran
  • pudra de ardei rosu dulce sau iute dupa preferinta
  • 1 litru supa de peste sau concentrat
  • 150 gr vin alb (optional)
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Un deliciu culinar. Felicitari ! *****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Pastrav cu bacon