autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu peste

Paella cu fructe de mare si carne de pui

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 10 februarie 2011

Ingrediente
3 catei de usturoi , 4 pulpe de pui sau 300 gr piept de pui , o ceapa rosie mare , 2 ardei grasi colorati , o rosie mare , o punga de fructe de mare , 200 gr creveti , 150 gr mazare (congelata) , 150 fasole verde (congelata) , o frunza de dafin , 2 linguri ulei de masline , 500 gr orez , 100 gr boabe de porumb fiert(optional) , o lingurita sofran , pudra de ardei rosu dulce sau iute dupa preferinta , 1 litru supa de peste sau concentrat , 150 gr vin alb (optional), , sare, piper.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Paella se prepara intr-o cratita ce poarta acelasi nume si se serveste direct din ea, se face la foc de lemne, etc. insa, eu am adaptat reteta pentru bucatariile noastre. Conditia e sa folosim o cratita intinsa si nu prea adanca. Intr-o tigaie se rumenesc bine in ulei, bucatile de carne, taiate : pieptul de pui in cuburi potrivit de mari, iar pulpele taiate in doua. Se adauga, apoi, usturoiul zdrobit un pic cu dosul furculitei si ceapa taiata solzisori. Se transfera, apoi, in cratita pentru paella. Se soteaza ardeii si rosia, si se pun si ele, peste carne, in cratita. Se rumenesc apoi, foarte repede, crevetii nedecorticati, dar spalati foarte bine( sunt si creveti care mai au inca intestinul, asadar, nu uitati sa il scoateti). Se pun si ei in cratita. Se adauga fructele de mare decongelate, mazarea, fasolea verde, porumbul, orezul spalat, supa de peste, foaia de dafin, sare, piper, pudra de ardei, sofranul. Se amesteca usor cu o paleta de lemn si se da cratita la cuptor, la foc potrivit. Nu se mai amesteca deloc in cratita ! Este gata cand lichidul s-a evaporat, iar orezul este fiert. Se serveste fierbinte.
Paella se prepara intr-o cratita ce poarta acelasi nume si se serveste direct din ea, se face la foc de lemne, etc. insa, eu am adaptat reteta pentru
Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu fructe de mare si carne de pui" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu carne
Tocanita cu legume si chiftele

Tocanita cu legume si chiftele

Curatam si apoi spalam legumele.Le taiem dupa placul fiecaruia..........eu am taiat ceapa si usturoiul

2 voturi    3 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de vita cu ardei si ciupercute

Mancare de vita cu ardei si ciupercute

Ceapa alba o tocam marunt, ceapa rosie si ardeii cuburi mari iar morcovii cu forma pentru legume.

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

    Un deliciu culinar. Felicitari ! *****

Dificultate

Medie

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • 3 catei de usturoi
  • 4 pulpe de pui sau 300 gr piept de pui
  • o ceapa rosie mare
  • 2 ardei grasi colorati
  • o rosie mare
  • o punga de fructe de mare
  • 200 gr creveti
  • 150 gr mazare (congelata)
  • 150 fasole verde (congelata)
  • o frunza de dafin
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 gr orez
  • 100 gr boabe de porumb fiert(optional)
  • o lingurita sofran
  • pudra de ardei rosu dulce sau iute dupa preferinta
  • 1 litru supa de peste sau concentrat
  • 150 gr vin alb (optional)
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello

Ciocolata rupta bucati se pune la topit in frisca incalzita( sa nu fiarba !) pe bain-marie. Cand

9 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cheesecake light cu banane, piersici si zmeura

Cheesecake light cu banane, piersici si zmeura

Blatul: se zdrobesc biscuitii foarte fin. Se topeste ciocolata ciocolata şi untul la bain-marie.

3 voturi    2 comentarii
45 min
Prajituri
Sarmalute in foi de vita cu carne si quinoa

Sarmalute in foi de vita cu carne si quinoa

Se spala boabele de quinoa in mai multe ape si le lasam la inmuiat in apa calda. Frunzele (daca sunt

6 voturi    5 comentarii
4h
Mancaruri cu carne
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Un deliciu culinar. Felicitari ! *****

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive