autor:

Fara foto
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
1 lingura ulei de masline, 2 fire mari de praz, taiate in sferturi pe, lungime, apoi taiate transversal in felii subtiri si bine spalate, 5 catei de usturoi, tocati, 3 morcovi mari, taiati transversal În felii de 1 cm, 1 ardei jalapeno murat, tocat, 2/3 cana linte, curatata si spalata, 1/2 lingurita sare, 2/3 cana orez, 1 1/3 cani fasole Lima congelata, 1 rosie mare, taiata bucati mari, 2 lingurite coaja de lamâie taiata fâsii subtiri, 1 1/2 duzina scoici, bine spalate

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

1. Se incalzeste uleiul la foc mic, intr-o cratita de teflon sau o caserola termorezistenta. Se adauga prazul si usturoiul si se prajesc, amestecând des, 7 minute sau pâna când prazul este fraged.
2. Se adauga morcovii si jalapeno si se prajesc 5 minute sau pâna când morcovii sunt crocanti-fragezi. 3. Se adauga lintea, amestecând bine. Apoi se pun 3 cani de apa si sarea si se pun la fiert la foc mare. Când dau În clocot. se face focul mic; se acopera si se fierb 10 minute.
4. Se adauga orezul; se acopera si se fierb la foc mic 10 minute. Se pun apoi fasolea Lima, rosia si coaja de lamâie; se fierb 2 minute. Se pun scoici le deasupra amestecului de linte cu orez; se acopera si
se fierb 5-7 minute sau pâna când se deschid scoicile (se verifica dupa 3 minute deoarece unele se deschid Înaintea altora; se arunca cele care nu se deschid).
Daca ti-a placut reteta noastra "Paella de linte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon Blaireau

Somon Blaireau

Fileul de somon se taie felii de 3 cm grosime si se marineaza in zeama si coaja unei lamai si cateva

5 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu peste
MACROU  LA CUPTOR CU SOS ALB

MACROU LA CUPTOR CU SOS ALB

Macroul se curata de intestine,se taie capetele, marginea cozii si se spala bine.Se zvanta si se

48 voturi    8 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 fire mari de praz
  • taiate in sferturi pe
  • lungime
  • apoi taiate transversal in felii subtiri si bine spalate
  • 5 catei de usturoi
  • tocati
  • 3 morcovi mari
  • taiati transversal În felii de 1 cm
  • 1 ardei jalapeno murat
  • tocat
  • 2/3 cana linte
  • curatata si spalata
  • 1/2 lingurita sare
  • 2/3 cana orez
  • 1 1/3 cani fasole Lima congelata
  • 1 rosie mare
  • taiata bucati mari
  • 2 lingurite coaja de lamâie taiata fâsii subtiri
  • 1 1/2 duzina scoici
  • bine spalate

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Pangasius cu dovlecei si sos Tzatziki