Paine cu masline si cascaval

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Paine cu masline si cascaval

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 1 plic drojdie uscata (7 gr)
  • 270-300 ml apa calduta
  • 25 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • Pentru umplutura:
  • 150 gr cascaval
  • 4 linguri parmezan ras
  • 50 gr masline negre fara samburi
  • 1 lingura ulei de masline
  • seminte de dovleac
  • susan
  • mac

Mod de preparare

Aluatul:

Cernem faina intr-un bol, o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul.

Turnam apa treptat, framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios.

La final incorporam uleiul.

Acoperim aluatul, il lasam sa dospeasca 40-50 de minute la loc ferit de curent.

Umplutura:

Maslinele le facem rondele subtiri.

Cascavalul il trecem prin razatoarea cu ochiuri mari.

Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si il impartim in doua.

Intindem o prima foaie potrivit de grosa, o asezam intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.

Punem maslinele, cascavalul ras si parmezanul.

Intindem a doua foaie, o asezam deasupra.

O mai lasam 10-15 minute sa creasca, o ungem cu uleiul de masline si presarm susan, mac si seminte de dovleac.

Bagam painea in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumeneste deasupra.

O scoatem cand este gata si servim.

Daca nu o serviti imediat, o acoperiti cu un prosop gros, pentru a se mentine moale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci