autor:

Alice Ciobanu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Paine cu mirodenii pentru ceai

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 septembrie 2011

Ingrediente
250 gr faina, 3 lingurite praf de copt, 1/2 lingurita cuisoare macinate, 1/2 lingurita scortisoara, 50 gr zahar, 1/2 lingurita sare, cateva fire de sofran, 50 gr stafide, 50gr alune/nuci tocate, 1 lingurita coaja portocale, 5 linguri gem de gutui (sau caise), 1 ou, 150 ml lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Mai intai incalziti cuptorul la treapta 3/170C si ungeti o tava de chec cu unt si tapetati cu faina. Intr-un bol potrivit, puneti firele de sofran si turnati deasupra 2 linguri apa fierbinte, lasand sa stea 10 minute.

Intr-un alt bol, de data asta mai marisor, puneti faina cernuta, praful de copt, alunele/nucile tocate, coaja de protocale, cuisoarele, scortisoara, stafidele, sarea si aestecati.

Peste sofranul racorit adaugati un ou batut bine, gemul de gutui/caise, si laptele si amestecati. Apoi adaugati totul peste bolul cu ingredientele solide si amestecati cu o lingura pana la omogenizare completa.

Turnati compozitia in forma gata pregatita si predati cuptorului incisn pentru fix o ora si 15 minute. Puteti face si testul cu scobitoarea, dar va fi painita aromata va fi gata coapta in termenul dat. Lasati sa se raceasca in forma cam 10-15 minute, dupa care o scoateti pe un gratar. Lasati-o sa se raceasca aproape complet si apoi taiati in felii potrivite.

Serviti ca atare sau unsa cu putintel unt, la o cana de ceai sau de cafea...sau lapte...cum doriti. o puteti pastra pentru maxim 4 zile inchisa intr-o cutie ermetic.

V-am pupat si ma duc sa mai iau o aspirina.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu mirodenii pentru ceai" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu prune si scortisoara, gustul si aroma perfecta!

Prajitura cu prune si scortisoara, gustul si aroma perfecta!

Intrun vas de plastic, mixam margarina cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi ouale, continuam

15 voturi    8 comentarii
50 min
Prajituri
Apple pie - Prajitura cu mere

Apple pie - Prajitura cu mere

Toate ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei, iar untul sa fie putin incalzit,

3 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2011

    Merge bine si la cafea dar si la ceai.*****

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2011

    Ce de arome...vreau si eu!!! felicitãri:)

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2011

    cred ca eu vreau la cafea... Pup

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita cuisoare macinate
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 50 gr zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • cateva fire de sofran
  • 50 gr stafide
  • 50gr alune/nuci tocate
  • 1 lingurita coaja portocale
  • 5 linguri gem de gutui (sau caise)
  • 1 ou
  • 150 ml lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

mihai (Chef de cuisine)

Merge bine si la cafea dar si la ceai.*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Negresa cu crema de vanilie