autor:

Alice Ciobanu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Paine cu mirodenii pentru ceai

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 septembrie 2011

Ingrediente
250 gr faina, 3 lingurite praf de copt, 1/2 lingurita cuisoare macinate, 1/2 lingurita scortisoara, 50 gr zahar, 1/2 lingurita sare, cateva fire de sofran, 50 gr stafide, 50gr alune/nuci tocate, 1 lingurita coaja portocale, 5 linguri gem de gutui (sau caise), 1 ou, 150 ml lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Mai intai incalziti cuptorul la treapta 3/170C si ungeti o tava de chec cu unt si tapetati cu faina. Intr-un bol potrivit, puneti firele de sofran si turnati deasupra 2 linguri apa fierbinte, lasand sa stea 10 minute.

Intr-un alt bol, de data asta mai marisor, puneti faina cernuta, praful de copt, alunele/nucile tocate, coaja de protocale, cuisoarele, scortisoara, stafidele, sarea si aestecati.

Peste sofranul racorit adaugati un ou batut bine, gemul de gutui/caise, si laptele si amestecati. Apoi adaugati totul peste bolul cu ingredientele solide si amestecati cu o lingura pana la omogenizare completa.

Turnati compozitia in forma gata pregatita si predati cuptorului incisn pentru fix o ora si 15 minute. Puteti face si testul cu scobitoarea, dar va fi painita aromata va fi gata coapta in termenul dat. Lasati sa se raceasca in forma cam 10-15 minute, dupa care o scoateti pe un gratar. Lasati-o sa se raceasca aproape complet si apoi taiati in felii potrivite.

Serviti ca atare sau unsa cu putintel unt, la o cana de ceai sau de cafea...sau lapte...cum doriti. o puteti pastra pentru maxim 4 zile inchisa intr-o cutie ermetic.

V-am pupat si ma duc sa mai iau o aspirina.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu mirodenii pentru ceai" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Amandine

Amandine

Separa albusurile de galbenusuri.Bate albusurile spuma,adauga zaharul,apoi galbenusurile unul cate

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Fursecuri de Paste

Fursecuri de Paste

1. Se incinge cuptorul la 190⁰C. 2. Intr-un vas, se bate untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat

5 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2011

    Merge bine si la cafea dar si la ceai.*****

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2011

    Ce de arome...vreau si eu!!! felicitãri:)

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2011

    cred ca eu vreau la cafea... Pup

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita cuisoare macinate
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 50 gr zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • cateva fire de sofran
  • 50 gr stafide
  • 50gr alune/nuci tocate
  • 1 lingurita coaja portocale
  • 5 linguri gem de gutui (sau caise)
  • 1 ou
  • 150 ml lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

mihai (Chef de cuisine)

Merge bine si la cafea dar si la ceai.*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Placinta de mere, cu foi Linco