autor:

burdulea maria elena

» » Aperitive

PAINE CU OU

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 septembrie 2009

Ingrediente
3-4 oua, paine mai veche, sare, ulei pt prajit painea.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

5 voturi

Mod de preparare

Se bat ouale cu putina sare, se taie felia de paine in jumatate, se da prin ou pe ambele parti, apoi se prajeste in ulei tot pe ambele parti. O asociez cu mezeluri, la dejun sau la cina.
Daca ti-a placut reteta noastra "PAINE CU OU" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Bulgari de paine cu telemea

Bulgari de paine cu telemea

Se cerne faina intr-un bol si se amesteca cu sarea. Drojdia, maruntita cu cutitul, si peste care

4 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

Intr-un bol se adauga drojdia, zaharul, si o jumatate de pahar de apa si se amesteca pana se dizolva

1 vot    4 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

    Noi le numim friganele,si tot asa,mai intai le dau prin lapte si ou,apoi le prajesc.Tare bune.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Da, la tara se mai facea si asa. Imi amintesc de bunica ca facea cozonac in ou, dupa ce se mai intarea, era asa de bun, mai bun ca si o prajitura rafinata.

  • IONELA

    IONELA (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Intradevar foarte buna insa eu o dau si prin lapte iar dupa ce se prajesc le pudrez cu zahar pudra asa mancam la bunica ,cand eram mica ''desert''

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

5 voturi

Ingrediente

  • 3-4 oua
  • paine mai veche
  • sare
  • ulei pt prajit painea.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

13 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Noi le numim friganele,si tot asa,mai intai le dau prin lapte si ou,apoi le prajesc.Tare bune.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Oua ochiuri in paine toast Oua ochiuri in paine toast

Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se decupeaza feliile de paine toast, in asa fel incat sa se pastreze coaja intacta. Se asaza cojile

2 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Omleta cu dragoste...de dieta Omleta cu dragoste...de dieta

Speli bine ouale, apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Salata de cascaval cu oua si usturoi