autor:

burdulea maria elena

» » Aperitive

PAINE CU OU

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 septembrie 2009

Ingrediente
3-4 oua, paine mai veche, sare, ulei pt prajit painea.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

5 voturi

Mod de preparare

Se bat ouale cu putina sare, se taie felia de paine in jumatate, se da prin ou pe ambele parti, apoi se prajeste in ulei tot pe ambele parti. O asociez cu mezeluri, la dejun sau la cina.
Daca ti-a placut reteta noastra "PAINE CU OU" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Paine festiva

Paine festiva

Cerneti faina si puneti-o intr-un vas. Dizolvati drojdia cu zaharul si 100 ml lapte caldut (nu fierbinte)

38 voturi    23 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Paine floarea-soarelui

Paine floarea-soarelui

Ca imagine de ansamblu, va spun ca aceasta painica este alcatuita din 3 parti:2 randuri de petale

38 voturi    11 comentarii
2h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

    Noi le numim friganele,si tot asa,mai intai le dau prin lapte si ou,apoi le prajesc.Tare bune.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Da, la tara se mai facea si asa. Imi amintesc de bunica ca facea cozonac in ou, dupa ce se mai intarea, era asa de bun, mai bun ca si o prajitura rafinata.

  • IONELA

    IONELA (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Intradevar foarte buna insa eu o dau si prin lapte iar dupa ce se prajesc le pudrez cu zahar pudra asa mancam la bunica ,cand eram mica ''desert''

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

5 voturi

Ingrediente

  • 3-4 oua
  • paine mai veche
  • sare
  • ulei pt prajit painea.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Noi le numim friganele,si tot asa,mai intai le dau prin lapte si ou,apoi le prajesc.Tare bune.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu oua
PLACINTA CU CARTOFI