autor:

sarbu

» » Aperitive

Paine cu unsoare

Autor: sarbu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sarbu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
, , - Paine, - unsoare, - sare, - boia, - ceapa verde, - castraveti murati

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Se ung feliile de paine cu unsoare, se presara cu putina sare apoi cu putina boia si asta este tot. Se mai poate orna cu castraveti murati sau cu ceapa verde. Pofta mare!

-- Nu cred ca s-a gandit cineva sa puna si mancarea asta ca si reteta, si cred ca sunt multi care nu au avut ocazia sa manance asa ceva. Este o mancare simpla care ne aduce aminte despre bunici, despre tara, intrun cuvant - copilarie. Asa ca am hotarat sa impart un pic din copilaria mea cu voi toti. --
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu unsoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Gogonele in crusta

Gogonele in crusta

Gogonelele se taie felii subtiri si se sareaza. Intre timp spargem fulgii cat mai marunt si amestecam

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive
Oua umplute cu pasta de avocado

Oua umplute cu pasta de avocado

Se fierb ouăle tari, se curăţă şi se taie pe jumătate. Se curăţă de coajă fructul de avocado

4 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Cu drag im amintesc de painea de casa unsa cu untura, presarata u sare si ceapa verde tocata foarte marunt.Imi ungea bunica, o felie maaaaare, din painea facuta la cuptor delut. Doamne ce imi mai placea!!! Sau paine unsa cu jumari presarata cu ceapa.

  • dan deva

    dan deva (Chef de cuisine):

    Cat adevar si simplitate la aceasta reteta, care se poate servi ca si antreu la o ciorba de burta sau de fasole cu ciolan cu o ceapa rosie langa si bineinteles cu un toi de palinca parfumata de pere sau piersici impotriva colesterolului...

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2011

    Ce vremuri.....Acum colesterolul isi spune cuvantul...dar un pic merge in amintirea vremurilor cand eram copii....

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Foarte gustoasa!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Mi-aduc aminte de copilarie...Chiar de Craciun am mancat un pic in amintirea vremurilor de altadata...

    • Fara foto

      dany , 13 septembrie 2009

      Cea mai buna reteta ii paine cu unsoare shi cu rosy shi cu cascaval razalit. E foarte buna...

    • lizz

      lizz (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      O, ba da... tin minte vremurile... Si era tare buna. Mama mea uneori facea asa: freca felia de paine cu un catel de usturoi si apoi intindea unsoarea - noi ii spuneam untura. Cu sare, ceapa verde si ridichi. O bunatate. La fel faceam cu bulionul.

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2009

      Si dle dan deva, sa servesti ciorba de burta cu grasime!? Intrebati la orice pravalie de cartier! Nu va suparati, dar se intampla sa nu fi venit cu pluta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • - Paine
  • - unsoare
  • - sare
  • - boia
  • - ceapa verde
  • - castraveti murati

Raporteaza reteta

Retete
de sarbu
Cevapi (mici)

Cevapi (mici)

Carnea tocata se framanta bine cu mana apoi se pune la frigider cateva ore ( cel mai bine este de

12 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Frigarui Haiducesti

Frigarui Haiducesti

Carnea se taie cubulete 3 x 3 cm. Se sareaza, se pune boia peste si se lasa la frigider cateva ore. Cubuletele

11 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ficat in Osanza

Ficat in Osanza

Se feliaza ficatul in felii de 1-1,5 cm.Luam o bucata de osanza de trei ori mai mare decat felia

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Ce vremuri.....Acum colesterolul isi spune cuvantul...dar un pic merge in amintirea vremurilor cand eram copii....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Dovleac cu rozmarin