autor:

Lia Maria

» » Aperitive

Paine cu urda si leurda

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iulie 2013

Ingrediente
Aluat:, 250ml apa, 2 linguri ulei, 1 lingurita sare, 1 lingura lapte praf, 1 lingura zahar, 1kg faina, 2 lingurite drojdie uscata, Umplutura:, 500g urda, 200g leurda proaspata (sau 100g congelata), 2 oua, Glazura:, 1 ou, 1 lingurita lapte, 2 linguri seminte de susan

Dificultate: Medie Timp: 3h

3 voturi

Mod de preparare

Punem ingredientele pentru aluat, in masina de paine in ordinea enumerate si setam pentru framantat si dospit.
Intre timp pregatim umplutura astfel: Spalam frunzele proaspete de leurda sub jet de apa rece, fiecare frunza in parte, le lasam la scurs, apoi le tocam marunt.
Punem intr-un bol urda, adaugam ouale putin batue si urda maruntita. Amestecam totul foarte bine.
Cand aluatul este gata dospit, il rasturnam pe masa de lucru si-l impartim in doua parti. Intindem fiecare bucata de aluat, adaugam umplutura si rulam. Obtinem doua rulade pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasam inca 30’ la dospit.
Intre timp batem oul cu laptele si inainte de a introduce tava in cuptor, ungem ruladele cu amestecul de ou si presaram deasupra seminte.
Coacem painea la foc moderat 45’. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in felii si se serveste.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu urda si leurda" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Pasta de branza

Pasta de branza

Branza de vaci se sfarma bine cu furculita. Ceapa si mararul se toaca marunt( ceapa se poate rade

5 voturi    5 comentarii
10 min
Aperitive cu brinza
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Se freaca drojdia cu zaharul pana devine lichida, apoi se pune o lingurita de faina peste drojdie,

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vio Cojoc , 07 septembrie 2014

    Execelent ! trebuie incercata urgent....

  • Fara foto

    Ecaterina Dumbrava , 07 septembrie 2014

    In loc de leurda cred ca o sa pun spanac sau frunze de sfecla.in it nu am vazut leurda.

  • Fara foto

    Baduta Marcela , 04 mai 2014

    eu maninc leurda in salate si ciorbe.este f buna.

    • Fara foto

      Burcea Florentina Ramona , 15 ianuarie 2014

      cu siguranta si foarte sanatoasa....leurda...sanatate vie !

    • Fara foto

      Cristina Thomae , 16 august 2013

      ce bine arätäääääää.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

3 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura lapte praf
  • 1 lingura zahar
  • 1kg faina
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • Umplutura:
  • 500g urda
  • 200g leurda proaspata (sau 100g congelata)
  • 2 oua
  • Glazura:
  • 1 ou
  • 1 lingurita lapte
  • 2 linguri seminte de susan

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Aperitiv rece rapid