Paine cu urda si leurda

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Paine cu urda si leurda

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura lapte praf
  • 1 lingura zahar
  • 1kg faina
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • Umplutura:
  • 500g urda
  • 200g leurda proaspata (sau 100g congelata)
  • 2 oua
  • Glazura:
  • 1 ou
  • 1 lingurita lapte
  • 2 linguri seminte de susan

Mod de preparare

Punem ingredientele pentru aluat, in masina de paine in ordinea enumerate si setam pentru framantat si dospit.

Intre timp pregatim umplutura astfel: Spalam frunzele proaspete de leurda sub jet de apa rece, fiecare frunza in parte, le lasam la scurs, apoi le tocam marunt.

Punem intr-un bol urda, adaugam ouale putin batue si urda maruntita. Amestecam totul foarte bine.

Cand aluatul este gata dospit, il rasturnam pe masa de lucru si-l impartim in doua parti. Intindem fiecare bucata de aluat, adaugam umplutura si rulam. Obtinem doua rulade pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasam inca 30’ la dospit.

Intre timp batem oul cu laptele si inainte de a introduce tava in cuptor, ungem ruladele cu amestecul de ou si presaram deasupra seminte.

Coacem painea la foc moderat 45’. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in felii si se serveste.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise