autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

PÂINE GUSTOASĂ SI LICHII CU BRÂNZĂ

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 decembrie 2013

Ingrediente
500 g de făină, 1 plic de drojdie uscată, 150 ml de apă caldă, 150 ml de iaurt, 2 linguri de ulei/unsoare de găină, 1 linguriţă de sare, 1 linguriţă de zahăr, Pentru umplutură: brănză, 2 ouă, 1 ou de uns

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Făina se amestecă cu drojdia uscată. Restul ingredientelor se adaugă în vas si se amestecă bine , incăt sa fie omogenizate. Daca e nevoie, se mai pune puţină apă(depinde de făină).Acoperim vasul cu un şervet curat si lasăm la dospit la loc caldut ,circa o oră.
Ungem o formă cu puţină unsoare sau ulei. Ungem mâinile cu puţin ulei şi dăm formă aluatului ,punându-l in tavă. Facem 3 tăieturi deasupra aluatului.Lăsam la dospit in forme 10-15 minute. Cine doreşte, poate unge cu puţin ou.
Introducem formele in cuptorul preîncălzit la 150 grade.
Painea e coapta cand este rumenita si trece testul cu scobitoarea. se scoate, se lasă 5 minute în formă, apoi se pune pe ceva de lemn si se acoperă cu un servet sa "se duca la Dumnezeu". Se consumă rece. Nu o taiaţi caldă, cum am făcut eu!
Eu am făcut porţie dublă de aluat pentru că aveam resturi de diferite brânzeturi prin frigider. Le-am zdrobit, ras şi le-am amestecat cu 2 ouă. Am întins foaia de aluat si am întins umplutura de brânză, aducând marginile pentru a acoperi plăcinta. Am uns-o cu ou bătut. Se pot face mai multe bucăţi, cum doriţi. E mai bun consumat cald, dar se poate reîncălzi putin la microunde.
E o pâine uşor de făcut, nu te omori cu frământatul şi rezistă mai multe zile(dacă nu consumaţi prea multă pâine).
In ce priveşte iaurtul, poate fi lapte bătut, Sana,chefir, lapte covăsât etc.
Unsoarea de gaină sau de raţă îi dă un gust foarte bun.
Daca ti-a placut reteta noastra "PÂINE GUSTOASĂ SI LICHII CU BRÂNZĂ" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu branzeturi si crusta de porumb cu oua

Tarta cu branzeturi si crusta de porumb cu oua

Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu brinza
Ardei copti umpluti cu cascaval

Ardei copti umpluti cu cascaval

Ardeii se coc intregi apoi se pun intr-un castron,se presara putina sare si se acopera.Se lasa 20

6 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 500 g de făină
  • 1 plic de drojdie uscată
  • 150 ml de apă caldă
  • 150 ml de iaurt
  • 2 linguri de ulei/unsoare de găină
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 linguriţă de zahăr
  • Pentru umplutură: brănză
  • 2 ouă
  • 1 ou de uns

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Cartofi umpluti