autor:

burdulea maria elena

» » Aperitive

PAINE IN OU SI CAS RAS

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 mai 2009

Ingrediente
Aceasta reteta am invatat-o de la bunica, o facea des cand mergeam in vacantele de vara., Felii de paine mai veche(daca painea e mare feliile se taie in jumatate), 2-3 oua, sare, 200 ml ulei, o felie de cas de oaie ras pa razatoarea cu gauri mici(cam 100-150 g).

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Intro tigaie, punem uleiul la incins. Batem bine ouale cu putina sare, luam feliile de paine, le dam prin ou, le punem la prajit in tigaie. Cand intoarcem felia, imediat presaram cas razuit(cu grija sa nu iese de pe felie) Se lasa putin la prajit, pana se rumeneste partea de jos din tigaie. Se pun feliile prajite pe o farfurie, iar casul ras, se topeste intre timp. Sunt bune la dejun sau cina.
Daca ti-a placut reteta noastra "PAINE IN OU SI CAS RAS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Mini suprize cu pui si cascaval

Mini suprize cu pui si cascaval

Pe mijlocul unei foi se aluat (taiat in patratele) se pun atat bucatile de pui, cat si cascavalul.

0 voturi    0 comentarii
10h
Aperitive cu carne
Ficatei in bacon

Ficatei in bacon

Ficateii se curata bine de pielite si se lasa cateva ore in apa rece ca sa iasa tot sangele din ei

12 voturi    14 comentarii
50 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    Sunt foarte bune, fac si acum deseori, mai ales ca in aceasta perioada se gaseste cas.

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Ce aperitiv gustos !!!, bravo, sincer bunicii tale !

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

    Minunat.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Cred ca sunt o bunatate,felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2009

      Waw, waw, da ce mergee!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Aceasta reteta am invatat-o de la bunica
  • o facea des cand mergeam in vacantele de vara.
  • Felii de paine mai veche(daca painea e mare feliile se taie in jumatate)
  • 2-3 oua
  • sare
  • 200 ml ulei
  • o felie de cas de oaie ras pa razatoarea cu gauri mici(cam 100-150 g).

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Sunt foarte bune, fac si acum deseori, mai ales ca in aceasta perioada se gaseste cas.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Frigarui