autor:

Doina Oprea

» » Retete vegetariene

Paine Mediteraneana (raw vegan)

Autor: Doina Oprea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 14 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Oprea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 14 ianuarie 2012

Ingrediente
1 cana pulpa de nuca (rezulatata de la lapte de nuca, 1 cana pulpa de migdale (rezultata de la lapte de nuca), 1/4 cana seminte de in, hidratate 30 min in 1/2 cana apa de izvor, 1/2 cana faina din seminte de in, 1/4 cana faina de nuca de macadamia, 1/4 cana faina de migdale, 1/2 cana faina din grau germinat, deshidratat si macinat, 1 cana faina de hrisca, 3 cani pulpa de morcov (rezultata de la suc), 3 cani pulpa de dovlecel zucchini (rezulatat de la suc), 1/2 cana rosii deshidratate, hidratate 30 min in 3/4 cana apa de izvor, 1/4 cana ardei capia deshidratat, macinat marunt, 6 linguri ulei extra virgin de masline, piper, dupa gust, 1 lingura pulbere de usturoi, sare de Himalaya, dupa gust, 3 linguri oregano, 1 lingura maghiran, 1 lingura busuioc

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele de mai sus si se face un aluat cat mai uscat, dar elastic, din ele. (Mai putem adauga faina de hrisca daca este necesar). Se intinde o foaie de 5 mm grosime. Cu o forma de inox, taiem bucati mai mici si le punem in tavitele deshidratorului. Le lasam sa stea in deshidrator, aproximativ 10-15 ore, la 40 de garde C. Se pun in pungi si se pastreaza in frigider cateva saptamani.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Mediteraneana (raw vegan)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Pateu de soia

Pateu de soia

Am pus de seara soia intr-un bol la inmuiat, apoi dimineata am schimbat apa si am pus-o la fiert

19 voturi    7 comentarii
3h 30 min
Retete vegetariene
Globulete

Globulete

Ingredientele (fara rahat/stafide) se amesteca cu apa calduta pana devine un aluat ca pentru copt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2012

    Foarte aromata si tentanta!*****

Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 1 cana pulpa de nuca (rezulatata de la lapte de nuca
  • 1 cana pulpa de migdale (rezultata de la lapte de nuca)
  • 1/4 cana seminte de in
  • hidratate 30 min in 1/2 cana apa de izvor
  • 1/2 cana faina din seminte de in
  • 1/4 cana faina de nuca de macadamia
  • 1/4 cana faina de migdale
  • 1/2 cana faina din grau germinat
  • deshidratat si macinat
  • 1 cana faina de hrisca
  • 3 cani pulpa de morcov (rezultata de la suc)
  • 3 cani pulpa de dovlecel zucchini (rezulatat de la suc)
  • 1/2 cana rosii deshidratate
  • hidratate 30 min in 3/4 cana apa de izvor
  • 1/4 cana ardei capia deshidratat
  • macinat marunt
  • 6 linguri ulei extra virgin de masline
  • piper
  • dupa gust
  • 1 lingura pulbere de usturoi
  • sare de Himalaya
  • dupa gust
  • 3 linguri oregano
  • 1 lingura maghiran
  • 1 lingura busuioc

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Oprea
Supa de legume cu varza de Bruxelles si smantana din caju (raw vegan)

Supa de legume cu varza de Bruxelles si smantana din caju (raw vegan)

Punem varza de Bruxelles in marinata si o lasam sa stea acolo minim 2 ore. Adaugam apoi restul ingredientelor

5 voturi    1 comentariu
20 min
Retete vegetariene
Supa Miso (raw vegan)

Supa Miso (raw vegan)

Se amesteca pasta miso cu putina apa calduta, apoi se aduga usturoiul , ghimbirul, algele, 1 ceasca

7 voturi    1 comentariu
15 min
Retete vegetariene
Sos de smantana cu marar (raw vegan)

Sos de smantana cu marar (raw vegan)

Se amesteca toate in blender si se serveste pe paine raw.

4 voturi    0 comentarii
10 min
Retete vegetariene
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte aromata si tentanta!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mazare si ricotta