autor:

Doina Oprea

» » Retete vegetariene

Paine Mediteraneana (raw vegan)

Autor: Doina Oprea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 14 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Oprea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 14 ianuarie 2012

Ingrediente
1 cana pulpa de nuca (rezulatata de la lapte de nuca, 1 cana pulpa de migdale (rezultata de la lapte de nuca), 1/4 cana seminte de in, hidratate 30 min in 1/2 cana apa de izvor, 1/2 cana faina din seminte de in, 1/4 cana faina de nuca de macadamia, 1/4 cana faina de migdale, 1/2 cana faina din grau germinat, deshidratat si macinat, 1 cana faina de hrisca, 3 cani pulpa de morcov (rezultata de la suc), 3 cani pulpa de dovlecel zucchini (rezulatat de la suc), 1/2 cana rosii deshidratate, hidratate 30 min in 3/4 cana apa de izvor, 1/4 cana ardei capia deshidratat, macinat marunt, 6 linguri ulei extra virgin de masline, piper, dupa gust, 1 lingura pulbere de usturoi, sare de Himalaya, dupa gust, 3 linguri oregano, 1 lingura maghiran, 1 lingura busuioc

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele de mai sus si se face un aluat cat mai uscat, dar elastic, din ele. (Mai putem adauga faina de hrisca daca este necesar). Se intinde o foaie de 5 mm grosime. Cu o forma de inox, taiem bucati mai mici si le punem in tavitele deshidratorului. Le lasam sa stea in deshidrator, aproximativ 10-15 ore, la 40 de garde C. Se pun in pungi si se pastreaza in frigider cateva saptamani.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Mediteraneana (raw vegan)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2012

    Foarte aromata si tentanta!*****

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 cana pulpa de nuca (rezulatata de la lapte de nuca
  • 1 cana pulpa de migdale (rezultata de la lapte de nuca)
  • 1/4 cana seminte de in
  • hidratate 30 min in 1/2 cana apa de izvor
  • 1/2 cana faina din seminte de in
  • 1/4 cana faina de nuca de macadamia
  • 1/4 cana faina de migdale
  • 1/2 cana faina din grau germinat
  • deshidratat si macinat
  • 1 cana faina de hrisca
  • 3 cani pulpa de morcov (rezultata de la suc)
  • 3 cani pulpa de dovlecel zucchini (rezulatat de la suc)
  • 1/2 cana rosii deshidratate
  • hidratate 30 min in 3/4 cana apa de izvor
  • 1/4 cana ardei capia deshidratat
  • macinat marunt
  • 6 linguri ulei extra virgin de masline
  • piper
  • dupa gust
  • 1 lingura pulbere de usturoi
  • sare de Himalaya
  • dupa gust
  • 3 linguri oregano
  • 1 lingura maghiran
  • 1 lingura busuioc

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Oprea
Supa de legume cu varza de Bruxelles si smantana din caju (raw vegan)

Supa de legume cu varza de Bruxelles si smantana din caju (raw vegan)

Punem varza de Bruxelles in marinata si o lasam sa stea acolo minim 2 ore. Adaugam apoi restul ingredientelor

6 voturi    1 comentariu
20 min
Retete vegetariene
Supa Miso (raw vegan)

Supa Miso (raw vegan)

Se amesteca pasta miso cu putina apa calduta, apoi se aduga usturoiul , ghimbirul, algele, 1 ceasca

7 voturi    1 comentariu
15 min
Retete vegetariene
Sos de smantana cu marar (raw vegan)

Sos de smantana cu marar (raw vegan)

Se amesteca toate in blender si se serveste pe paine raw.

6 voturi    0 comentarii
10 min
Retete vegetariene
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte aromata si tentanta!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu tocanita de soia