autor:

Dachman Laura

» » , , Aluaturi si Foietaje, Retete de post, Retete vegetariene

Paine parfumata

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 august 2010

Ingrediente
25 gr drojdie proaspata, 10 gr zahar, 600 ml apa calduta, 500 gr faina de grau neagra, 500 gr faina de grau alba, 20 gr sare, 25 ml sirop de artar, 15 ml ulei de masline cu busuioc, 15 ml ulei de masline cu ardei si usturoi

Dificultate: Redusa Timp: 4h

8 voturi

Mod de preparare

Intr-un pahar sfarama drojdia si presar-o cu zahar.Toarna peste acestea200 ml apa calduta si lasa-le sa stea aprox. 10 minute.Amesteca apoi acesta compozitie cu restul ingredientelor.Amesteca bine compozitia, apoi scoate aluatul din bol si framata-l pe masa de lucru, intinzand aluatul si pliandu-l de cateva ori pana cand devine omogen, aprox.5-6 minute.Pune-l intr-un bol, acopera bolul si lasa aluatul sa creasca timp de 45 minute, la temperatura camerei.
Scoate aluatul, intinde-l, impatureste-l in 4 si pune-l inapoi in bol, unde il lasi inca 45 minute.
Dupa ce au trecut cele 45 minute, pune aluatul pe masa de lucru si imparte-l in jumatate, pentru doua paini, sau in bucati mai mici pentru chifle, cornuri etc..Aseaza bucatile de aluat in tava de copt unsa cu putin ulei de maline si lasa-le sa creasca inca 60 minute.
Incalzeste cuptorul la 200ᵒC si pune painea la copt pentru 50-60 minute (daca doresti poti sa pui in cuptor 1 cana de apa si astfel painea nu se va intari prea mult). Dupa ce s-a copt, scoate painea din cuptor, periaz-o cu putina apa/lapte, acoper-o un prosop si las-o sa transpire cateva minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine parfumata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Gratin Dauphinois/Cartofi gratinati

Gratin Dauphinois/Cartofi gratinati

O noua reteta din Turul Frantei prezentata la Eurosport. De data aceasta, o reţetă populară în

46 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza

Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza

-Se spală cartofii și se pun la fiert în coajă, în apă cu puțină sare. -Se fierb

4 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Manea Maria , 06 septembrie 2014

    DA E BUNA EU FAC PIINE DE CASA MEREU,,,E MULT MAI SANATOASA,,,

  • Fara foto

    Ana Cornea , 20 martie 2014

    Foarte buna !Multumesc ptr.reteta !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Ce buna trebuie sa fie!

Dificultate

Redusa

Timp

4h

8 voturi

Ingrediente

  • 25 gr drojdie proaspata
  • 10 gr zahar
  • 600 ml apa calduta
  • 500 gr faina de grau neagra
  • 500 gr faina de grau alba
  • 20 gr sare
  • 25 ml sirop de artar
  • 15 ml ulei de masline cu busuioc
  • 15 ml ulei de masline cu ardei si usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce buna trebuie sa fie!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
RULADA CU CIUPERCI