autor:

Fara foto

» » Aperitive

Paine prajita cu piure de rosii

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
o bagheta (paine lunga si subtire), 500 g rosii bine coapte, 4 catei de usturoi, 1 lingurita de ierburi aromate (oregano, rozmarin, menta, putina salvie), sare, piper, 2 linguri de untdelemn, 75 g telemea.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se taie bagheta in felii groase de 3-4 cm si se baga la cuptor, lasand-o sa se usuce 15-20 de minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Se asaza feliile de paine prajita pe un platou. Se spala rosiile, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie feliute subtiri. Rosiile si usturoiul se dau prin mixer, apoi se sareaza, se pipereaza, se amesteca cu untdelemn.
Se intinde sosul de rosii pe feliile de paine prajita, iar deasupra se rade branza telemea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine prajita cu piure de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Vinete la cuptor

Vinete la cuptor

Ceapa si rosiile le curatam de coaja si se taie separat cuburi. Se pune ceapa la calit cu 1 catel

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Salata de beof

Salata de beof

Pentru salata de boeuf eu folosesc o parte din carnea de pui fiarta (pieptul) pentru supa de pui.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • o bagheta (paine lunga si subtire)
  • 500 g rosii bine coapte
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita de ierburi aromate (oregano
  • rozmarin
  • menta
  • putina salvie)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de untdelemn
  • 75 g telemea.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Sufleu de dovlecel