autor:

Fara foto

» » Aperitive

Paine prajita cu piure de rosii

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
o bagheta (paine lunga si subtire), 500 g rosii bine coapte, 4 catei de usturoi, 1 lingurita de ierburi aromate (oregano, rozmarin, menta, putina salvie), sare, piper, 2 linguri de untdelemn, 75 g telemea.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se taie bagheta in felii groase de 3-4 cm si se baga la cuptor, lasand-o sa se usuce 15-20 de minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Se asaza feliile de paine prajita pe un platou. Se spala rosiile, se curata de pielita, se taie in doua si li se scot semintele. Se curata usturoiul si se taie feliute subtiri. Rosiile si usturoiul se dau prin mixer, apoi se sareaza, se pipereaza, se amesteca cu untdelemn.
Se intinde sosul de rosii pe feliile de paine prajita, iar deasupra se rade branza telemea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine prajita cu piure de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Aperitiv picant cu ciuperci

Aperitiv picant cu ciuperci

Se spala si se toaca ceapa si ciupercile, apoi se calesc in uleiul de masline 20 -25 minute la foc

18 voturi    9 comentarii
45 min
Aperitive
Ciuperci umplute de post

Ciuperci umplute de post

Ciupercile se curata de codite,ceapa se taie marunt si se prajeste inpreuna cu morcovul dat prin

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • o bagheta (paine lunga si subtire)
  • 500 g rosii bine coapte
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita de ierburi aromate (oregano
  • rozmarin
  • menta
  • putina salvie)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de untdelemn
  • 75 g telemea.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Painici umplute cu branza feta ,ardei gras si marar