autor:

Simona

» » Aperitive

Paine prajita cu usturoi

Autor: Simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 octombrie 2011

Ingrediente
1 paine feliata/ 1 bagheta, 4 catei usturoi, 3 linguri unt la temperatura camerei, 1 lingura ulei masline, 3 fire patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

8 voturi

Mod de preparare

Se freaca untul cu ulei pana devine o pasta moale. (Daca untul este prea tare, se incalzeste putin pe foc) Se adauga usturoiul strivit, patrunjelul tocat si se omogenizeaza bine.

Fiecare felie de paine se unge cu un strat generos de unt aromat.

Se asaza intr-o tava feliile de paine cu partea unsa in sus si se dau la cuptor la 250C pentru 10 minute, pana painea se rumeneste usor pe margine, doar in zona cojii.

Se porneste apoi cuptorul pe optiunea grill (focul sa vina de sus) si se lasa cca 2-3 minute pana feliile se rumenesc frumos deasupra.

Se servesc imediat cat sunt crocante sau se pastreaza intr-o punga de hartie si se inmoaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine prajita cu usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salata de boeuf cu piept de pui

Salata de boeuf cu piept de pui

Cartofi spalati ii punem la fiert si ii lasam pana cand ii putem starpunge usor cu ajutorul unei

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Placinta cu legume si carne

Placinta cu legume si carne

Feliem carnea si o punem intr-un bol. Ceapa o taiem rondele si o adaugam peste carne, de asemeni

5 voturi    1 comentariu
50 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1 paine feliata/ 1 bagheta
  • 4 catei usturoi
  • 3 linguri unt la temperatura camerei
  • 1 lingura ulei masline
  • 3 fire patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Simona
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Cartoful se pune la fiert cu putina sare. Ceapa se caleste pana devine aurie, apoi se scoate separat. In

14 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chili con carne

Chili con carne

Se caleste ceapa, apoi se adauga carnea. Cand carnea a inceput sa se prajeasca, se adauga condimentele

11 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Dorada cu legume

Dorada cu legume

Se taie cartofii rondele nu foarte groase, morcovii rondele mai subtirele, iar ceapa solzisori. Patrunjelul

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Bruschete cu rosii si pastai