autor:

Cely Snijec

» » Aperitive

Paine surpriza

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2009

Ingrediente
aluatul:, 1/2 g faina de grau, 1 ligurita drojdie de bere, o lingurita zahar, 100 g margarina, 5 linguri ulei, un ou, 1 cescuta lapte caldut, umplutura:, friptura, snitel, mezeluri, cascaval, orice produs din carne ce se gaseste in casa, 2 oua batute, condimente Din fiecare ingredient, cate una, doua felii.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

- 3 linguri faina, zaharul, drojdia, 2 linguri lapte, se face o maia care se lasa la crescut cateva minute(la cald)
Se incoporeaza toate ingredientele inclusiv maiaua, se framanta cu mana umezita cu ulei, pana se desprinde aluatul de mana si de lighean. Se lasa la crescut o ora la cald.
Se intinde o foaie rotunda,cu grosimea de 1,5 cm. In mijlocul foii se asaza ingredientele taiate cubulete, amestcate cu oua batute.Se impatureste foaia ca un plic, se asaza in tava rotunda unsa cu ulei, se mai lasa la crescut o jumatate de ora , se unge cu ou batut si se da la copt in cuptorul incins, pana se rumeneste.Cine doreste, poate sa presare mac sau susan Se serveste calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine surpriza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Paine surpriza

Paine surpriza

Faina se amesteca cu drojdia, apoi se pun zaharul, sarea , uleiul si 500 ml apa calduta. Aluatul

1 vot    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Chiftelute din somn

Chiftelute din somn

1.Se scoate carnea de pe os cu un cutit ascutit,apoi se da de 2 ori prin masina de tocat cu sita

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • aluatul:
  • 1/2 g faina de grau
  • 1 ligurita drojdie de bere
  • o lingurita zahar
  • 100 g margarina
  • 5 linguri ulei
  • un ou
  • 1 cescuta lapte caldut
  • umplutura:
  • friptura
  • snitel
  • mezeluri
  • cascaval
  • orice produs din carne ce se gaseste in casa
  • 2 oua batute
  • condimente Din fiecare ingredient
  • cate una
  • doua felii.

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Cartofi umpluti