autor:

Fara foto

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive

Paine umpluta (provensala)

Autor: olivya_p (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: olivya_p (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 martie 2009

Ingrediente
(pentru 8 persoane): 1 paine mare rotunda (de casa), , 2 cepe, , 2 ardei grasi rosii, , 3 dovlecei, , 4 linguri ulei de floarea-soarelui, , 2 vinete, , 3 rosii, , 200 g branza de oaie, , 4 felii de sunca sau jambon, , 1 crenguta de cimbru proaspat, , 2 catei de usturoi, , 10 frunze de busuioc, , sare, , piper macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Curatati ceapa si ardeii, taiati-le cubulete si caliti-le 5 minute in uleiul incins. Spalati dovleceii si vinetele si taiati-le rondele subtiri. Taiati rosiile bucati, tocati cimbrul, usturoiul si jumatate din frunzele de busuioc si puneti-le pe toate in tigaie. Adaugati sare si piper si lasati-le sa fiarba incet, cu capac, circa 30 de minute. Rasturnati-le intr-o strecuratoare si lasati-le sa se scurga.
Taiati painea in doua pe orizontala, scoateti miezul din mijloc, introduceti umplutura de legume si acoperiti-o cu branza telemea taiata felii. Presarati peste branza frunzulitele de busuioc ramase si sunca taiata fasii si asezati deasupra jumatatea superioara a painii.
Inveliti painea umpluta cu folie de aluminiu si dati-o 10 minute la cuptorul incins la 180°. Lasati-o sa se raceasca, taiati-o felii groase si serviti-o la... iarba verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine umpluta (provensala)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Biscuiti cu branzeturi si mix de seminte

Biscuiti cu branzeturi si mix de seminte

Intr-un bol mixam oul cu smantana. Punem branza de vaci, amestecam bine, apoi parmezanul si cascavalul. Adaugam

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Am spalat pieptul de pui si l-am pus la fiert intr-o oala . Am inlaturat spuma care s-a format. Cand

15 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • (pentru 8 persoane): 1 paine mare rotunda (de casa)
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi rosii
  • 3 dovlecei
  • 4 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 2 vinete
  • 3 rosii
  • 200 g branza de oaie
  • 4 felii de sunca sau jambon
  • 1 crenguta de cimbru proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • 10 frunze de busuioc
  • sare
  • piper macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Salata de boeuf cu piept de pui