autor:

Fara foto

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive

Paine umpluta (provensala)

Autor: olivya_p (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: olivya_p (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 martie 2009

Ingrediente
(pentru 8 persoane): 1 paine mare rotunda (de casa), , 2 cepe, , 2 ardei grasi rosii, , 3 dovlecei, , 4 linguri ulei de floarea-soarelui, , 2 vinete, , 3 rosii, , 200 g branza de oaie, , 4 felii de sunca sau jambon, , 1 crenguta de cimbru proaspat, , 2 catei de usturoi, , 10 frunze de busuioc, , sare, , piper macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Curatati ceapa si ardeii, taiati-le cubulete si caliti-le 5 minute in uleiul incins. Spalati dovleceii si vinetele si taiati-le rondele subtiri. Taiati rosiile bucati, tocati cimbrul, usturoiul si jumatate din frunzele de busuioc si puneti-le pe toate in tigaie. Adaugati sare si piper si lasati-le sa fiarba incet, cu capac, circa 30 de minute. Rasturnati-le intr-o strecuratoare si lasati-le sa se scurga.
Taiati painea in doua pe orizontala, scoateti miezul din mijloc, introduceti umplutura de legume si acoperiti-o cu branza telemea taiata felii. Presarati peste branza frunzulitele de busuioc ramase si sunca taiata fasii si asezati deasupra jumatatea superioara a painii.
Inveliti painea umpluta cu folie de aluminiu si dati-o 10 minute la cuptorul incins la 180°. Lasati-o sa se raceasca, taiati-o felii groase si serviti-o la... iarba verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine umpluta (provensala)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Patacones

Patacones

Se iau aceste banane verzi care nu sunt dulci, se curata destul de greu de coaja, se adauga cateva

9 voturi    9 comentarii
15 min
Aperitive
Cosulete de linte cu guacamole

Cosulete de linte cu guacamole

Mod de preparare cosulete Spalam lintea sub jet de apa rece,apoi o lasam la scurs. Amestecam lintea

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • (pentru 8 persoane): 1 paine mare rotunda (de casa)
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi rosii
  • 3 dovlecei
  • 4 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 2 vinete
  • 3 rosii
  • 200 g branza de oaie
  • 4 felii de sunca sau jambon
  • 1 crenguta de cimbru proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • 10 frunze de busuioc
  • sare
  • piper macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Salata de vinete(coapte) cu pasta de rosii(specific arab)