autor:

Fara foto

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive

Paine umpluta (provensala)

Autor: olivya_p (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: olivya_p (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 martie 2009

Ingrediente
(pentru 8 persoane): 1 paine mare rotunda (de casa), , 2 cepe, , 2 ardei grasi rosii, , 3 dovlecei, , 4 linguri ulei de floarea-soarelui, , 2 vinete, , 3 rosii, , 200 g branza de oaie, , 4 felii de sunca sau jambon, , 1 crenguta de cimbru proaspat, , 2 catei de usturoi, , 10 frunze de busuioc, , sare, , piper macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Curatati ceapa si ardeii, taiati-le cubulete si caliti-le 5 minute in uleiul incins. Spalati dovleceii si vinetele si taiati-le rondele subtiri. Taiati rosiile bucati, tocati cimbrul, usturoiul si jumatate din frunzele de busuioc si puneti-le pe toate in tigaie. Adaugati sare si piper si lasati-le sa fiarba incet, cu capac, circa 30 de minute. Rasturnati-le intr-o strecuratoare si lasati-le sa se scurga.
Taiati painea in doua pe orizontala, scoateti miezul din mijloc, introduceti umplutura de legume si acoperiti-o cu branza telemea taiata felii. Presarati peste branza frunzulitele de busuioc ramase si sunca taiata fasii si asezati deasupra jumatatea superioara a painii.
Inveliti painea umpluta cu folie de aluminiu si dati-o 10 minute la cuptorul incins la 180°. Lasati-o sa se raceasca, taiati-o felii groase si serviti-o la... iarba verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine umpluta (provensala)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Menemen

Menemen

Se taie ceapa, se caleste bine, se adauga ardei taiati nu prea mici, se adauga rosiile taiate cuburi,

10 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive
Frigarui de creveti

Frigarui de creveti

Intr-un bol, se amesteca sucul de la lime (se trece printr-o strecuratoare), sarea, piperul, boiaua,

0 voturi    0 comentarii
34 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • (pentru 8 persoane): 1 paine mare rotunda (de casa)
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi rosii
  • 3 dovlecei
  • 4 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 2 vinete
  • 3 rosii
  • 200 g branza de oaie
  • 4 felii de sunca sau jambon
  • 1 crenguta de cimbru proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • 10 frunze de busuioc
  • sare
  • piper macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Vinete la cuptor