autor:

Fara foto

» » , , Aperitive, Aperitive, Sandviciuri

Paine umpluta (provensala)

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 1 paine mare rotunda (de casa), , 2 cepe, , 2 ardei grasi rosii, , 3 dovlecei, , 4 linguri ulei de floarea-soarelui, , 2 vinete, , 3 rosii, , 200 g branza de oaie, , 4 felii de sunca sau jambon, , 1 crenguta de cimbru proaspat, , 2 catei de usturoi, , 10 frunze de busuioc, , sare, , piper macinat.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Curatati ceapa si ardeii, taiati-le cubulete si caliti-le 5 minute in uleiul incins. Spalati dovleceii si vinetele si taiati-le rondele subtiri. Taiati rosiile bucati, tocati cimbrul, usturoiul si jumatate din frunzele de busuioc si puneti-le pe toate in tigaie. Adaugati sare si piper si lasati-le sa fiarba incet, cu capac, circa 30 de minute. Rasturnati-le intr-o strecuratoare si lasati-le sa se scurga.
Taiati painea in doua pe orizontala, scoateti miezul din mijloc, introduceti umplutura de legume si acoperiti-o cu branza telemea taiata felii. Presarati peste branza frunzulitele de busuioc ramase si sunca taiata fasii si asezati deasupra jumatatea superioara a painii.
Inveliti painea umpluta cu folie de aluminiu si dati-o 10 minute la cuptorul incins la 180°. Lasati-o sa se raceasca, taiati-o felii groase si serviti-o la... iarba verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine umpluta (provensala)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sandviciuri
Sandviciuri cu ton la cuptor

Sandviciuri cu ton la cuptor

Tonul se scurge de ulei si se sfarama cu o furculita. Ouale fierte tari ,de asemenea ,se sfarama

33 voturi    17 comentarii
30 min
Sandviciuri
Sandvis Soricelul vesel

Sandvis Soricelul vesel

Se asambleaza sandvisul: o felie de paine + o felie de salam + o felie de branza topita + frunza

0 voturi    0 comentarii
15 min
Sandviciuri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

    o servim la iarba verde, sau... la gura sobei.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 1 paine mare rotunda (de casa)
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi rosii
  • 3 dovlecei
  • 4 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 2 vinete
  • 3 rosii
  • 200 g branza de oaie
  • 4 felii de sunca sau jambon
  • 1 crenguta de cimbru proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • 10 frunze de busuioc
  • sare
  • piper macinat.

Raporteaza reteta

mira (Chef de cuisine)

o servim la iarba verde, sau... la gura sobei.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sandviciuri

Sandwich cu pastrama de vita Sandwich cu pastrama de vita

Carnea de piept de vita se taie felii subtiri ca o pastrama. Intr-o tigaie unduiesc o ceapa pana se prajeste auriu si se raceste. Pregatim

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Veggie Burgers Veggie Burgers

Taiem varza rosie in fasii subtiri, o dam cu sare si o dam deoparte. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline, calim ceapa taiata in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Sandvici cu ou si gogosi aromate