autor:

kok miori

» » Aperitive

Paine umpluta - sandwich

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 24 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 24 februarie 2014

Ingrediente
o paine alba cu coaja tare (este buna si una facuta in casa), 400 gr de pastrama buna sau cine are un muschiulet care a ramas de la masa, frunze de salata, 2 cepe taiate solzi si unduite usor, pasta de zacusca, 2 rosii taiate rondele subtiri, 1 ardei rosu taiat felii subtiri, castravete murat taiat felii oblice subtiri, mozarella taiata felii subtiri cui ii place - eu n-am adaugat, hartie naylon de bucatarie

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Intai taiem toate legumele in rondele subtiri, apoi taiem muschiul sau pastrama in felii.



Se taie un capac pe lungimea painii si se lasa deoparte, iar painea se goleste de miez pana la un centrimetru de coaja. Se unge painea cu pasta de zacusca ca sa-i dea un gust picant, cine nu doreste se poate folosi de maioneza. Dupa pasta, punem un strat de ceapa, dupa care punem felii de pastrama, strat de rosii, strat de frunze de salata sau cum doriti. Important este sa le impartim bine in straturi ca sa avem de toate, dupa care reintoarcem capacul si invelim painea in foaie de naylon strans pe ea. O punem pe un platou si deasupra punem o greutate astfel ca painea sa stea sub presa cel putin toata noaptea (la frigider). A doua zi scoatem din presa si taiem felii potrivite si servim. Reteta mea a fost inspirata de la o reteta vazuta pe Sorted. Consider ca este ceva aparte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine umpluta - sandwich" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
drob din maruntaie de curcan

drob din maruntaie de curcan

se fierbe ficatul si inimile de curcan ,darle fierbem separat ficatul cand il ferbem sa nu fie inecacios

4 voturi    3 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Placinta cu carne si ghebe

Placinta cu carne si ghebe

Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul, iar apa o punem pe foc sa devina calduta. Intr-un bol punem

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • o paine alba cu coaja tare (este buna si una facuta in casa)
  • 400 gr de pastrama buna sau cine are un muschiulet care a ramas de la masa
  • frunze de salata
  • 2 cepe taiate solzi si unduite usor
  • pasta de zacusca
  • 2 rosii taiate rondele subtiri
  • 1 ardei rosu taiat felii subtiri
  • castravete murat taiat felii oblice subtiri
  • mozarella taiata felii subtiri cui ii place - eu n-am adaugat
  • hartie naylon de bucatarie

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Empanadas