autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

PAINEA CRACIUNULUI

Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simona moraru (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
1 kg faina, 50 g drojdie, 3 linguri zahar, 5 oua, 250 ml ulei, 500 ml lapte, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Amestecati drojdia cu zaharul, cu putin lapte caldut si 2 linguri de faina. Lasati amestecul sa creasca la loc cald, apoi adaugati 4 oua batute putin cu sare si, treptat, laptele si uleiul. Framantati ingredientele pana cand se obtine un aluat omogen, elastic, care se desprinde usor de pe vas si de pe maini.Lasati aluatul la crescut in loc cald, ferit de curenti de aer rece, timp de 30 de minute, apoi impartiti-l in 24 de bucati egale. Formati din fiecare bucata mici sfere si
lasati-le la crescut pe planseta de lucru. Ungeti cu ulei o tava, tapetati-o cu faina si asezati sferele de aluat lipite intre ele , in forma de bradut. Ungeti-le bine cu ou batut si coaceti painea la foc potrivit, in cuptorul incalzit inainte. Scoateti painea coapta cu grija din tava, pentru a nu dezlipi sferele. Ornati-o cu fructe cristalizate, cu unt si funde colorate, inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "PAINEA CRACIUNULUI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Savarine cu pesmet

Savarine cu pesmet

Cel mai mult a durat sa ma decid ce reteta sa aleg: cea cu aluat dospit (cu drojdie) sau cea cu pesmet.

56 voturi    15 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Flan de queso (flan de branza)

Flan de queso (flan de branza)

Se amesteca bine toate ingredientele pana devine o compozitie omogena. Separat se prepara caramelul.

3 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie
  • 3 linguri zahar
  • 5 oua
  • 250 ml ulei
  • 500 ml lapte
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de simona moraru
CHEC CU MERE

CHEC CU MERE

Merele rase si zaharul se amesteca si se lasa o ora. Apoi se amesteca cu ouale, faina si amoniacul,

5 voturi    4 comentarii
2h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
PASCA DE PASTE