autor:

Dachman Laura

» » , , Aluaturi si Foietaje, Retete de post, Retete vegetariene

Painici aromate

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iulie 2009

Ingrediente
•20 gr drojdie proaspata, •600 ml apa calduta, •1 lingurita zahar, •1 lingura sare, •6 linguri plante aromatice, tocate marunt ( de ex. marar, patrunjel, busuioc, tarhon, oregano, rozmarin ), •1 kg faina, •2 linguri lapte, pentru glazura, •vase termorezistente de diferite dimensiuni, unse cu un strat subtire de ulei, apoi tapate cu faina

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

1. Se dizolva drojdia in 150 ml apa calduta, impreuna cu 1 lingurita zahar, lasand-o 10-12 minute, pana cand a facut spuma.
2. Se amesteca faina cu sarea si plantele aromatice.Se adauga drojdia si restul de apa calduta si se framanta bine.Se rastoarna aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina, apoi se framata, intinzand aluatul si pliandu-l de cateva ori pana cand devine omogen.Se pune intr-un vas presarat cu faina, se acopera si se lasa la temperatura camerei 1 ora, pana isi va dubla volumul.
3. Se rastoarna aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina, se aplatizeaza si se framanta 1-2 minute.Se imparte aluatul in parti (atatea cate vase se folosesc), apoi se modeleaza in forma de sfere mici si se pune cate una in fiecare vas – aluatul nu trebuie sa depaseasca jumatate din inaltimea vasului.Se pun vasele pe o tava si se acopera cu un prosop umed.Se lasa sa creasca la cald 45 minute, sau pana cand aluatul ajunge la marginea de sus a vasului.
4. Intre timp se incalzeste cuptorul la 220ᵒC.Se coc painicile 15 minute, apoi se ung cu lapte si se coc inca 10-15 minute, pana cand au crescut si au capatat o culoare maronie.
5. Se scot painicile din cuptor si se lasa sa se raceasca in vase 15 minute.Se trece varful rotunjit al unui cutit pe peretele interior al vasului si se desprind painicile impingandu-le prin orificiul din fundul vasului.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici aromate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Bagheta

Bagheta

1. Aemesteca 100 ml apa calduta cu drojdia proaspata si lasa-o sa stea aprox. 10 minute.Amesteca

4 voturi    5 comentarii
4h
Retete vegetariene
Orez prajit cu legume chinezesti

Orez prajit cu legume chinezesti

Orezul se spala bine (in cel putin 3 ape) si se prajeste in unt pana capata o culoare galbuie. Se

4 voturi    11 comentarii
40 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

    Felicitari !

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

    Foarte buna reteta! FELICITARI!

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2009

    buna reteta,ingenioasa,usor de facut,felicitari,am salvat-o si eu.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 iulie 2009

      Am vazut toate pozele, nu imi vine sa cred ca a mers,arata foarte bine,te-am votat si am luat si eu reteta.Felicitari pentru prezentare si reteta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2009

      Arata grozav.....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009

      Grozav de bine arata

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

      Cred că îs tare bune. super reţeta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • •20 gr drojdie proaspata
  • •600 ml apa calduta
  • •1 lingurita zahar
  • •1 lingura sare
  • •6 linguri plante aromatice
  • tocate marunt ( de ex. marar
  • patrunjel
  • busuioc
  • tarhon
  • oregano
  • rozmarin )
  • •1 kg faina
  • •2 linguri lapte
  • pentru glazura
  • •vase termorezistente de diferite dimensiuni
  • unse cu un strat subtire de ulei
  • apoi tapate cu faina

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Felicitari !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Kushari (reteta de post) Kushari (reteta de post)

Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de praz cu dovlecel