autor:

LALY

» » Aperitive

Painici cu masline.

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 aprilie 2010

Ingrediente
* 500 gr faina, * 1 lingurita rasa de sare, * 1 cub de drojdie proaspata(25 grame), * 3 linguri ulei de masline, * 2 linguri iaurt, * 220 ml apa, * masline negre si verzi taiate rondele, * 1 lingura ulei masline si un galbenus pentru uns

Dificultate: Medie Timp: 1h

18 voturi

Mod de preparare

Se face o maia din drojdie si 2-3 linguri cu apa calda.Intr-un castron se pune faina si se face o gaura la mijloc,unde se pune maiaua.Se amesteca cu un pic de faina maiaua si se lasa 5 minute la dospit.Dupa ce s-a dospit se pune sarea,uleiul de masline,iaurtul si cate putin din apa calda(nu fierbinte).Se amesteca cu o lingura de lemn pana se incorporeaza tot,apoi se trece la framantatul cu mana.Cine are robot sau masina de facut paine poate framanta aluatul acolo.Daca se lipeste se mai adauga un pic de faina(nu mai mult de 50 grame).

Aluatul se imparte in 10 sau 11 parti egale.Se fac bilute rotunde si se pun in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt.Se lasa la dospit 1 ora,ferit de curentii de aer(eu am pus tava in cuptor).Dupa ce s-au dospit se intind cu sucitorul bilutele si se pun maslinele taiate.Se aduna marginile ca la o bocceluta si se lipesc prin presare.Se pun in tava cu marginile lipite in jos.Se ung cu un galbenus de ou frecat cu 1 lingura de ulei de masline.Se cresteaza painicile cu 2 linii cu un cutit zimtat.

Se mai lasa 20 minute,apoi se baga la cuporul incins la 180 grade.Le scoatem cand s-au rumenit si le acoperim cu un servet sa se inmoaie putin crusta.Se servesc atat calde cat si reci.

Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu masline." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Painici la deshidrator cu ceapa si masline

Painici la deshidrator cu ceapa si masline

Mi-a luat ceva timp pana sa gasesc combinatii de painici facute la deshidrator, care sa fie pe placul

2 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene
Rulouri cu sunca si salata verde

Rulouri cu sunca si salata verde

Se preseaza painea pana devine subtire.Se unge mai intai cu maioneza ,apoi se adauga feliile de sunca

13 voturi    5 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Mesa_Gianina

    Mesa_Gianina (Bucatar sef):

    Minunate! Mulumesc frumos pentru retata! Au iesit delicioase! Eu am mai pus si cascaval pe langa masline, iar deasupra niste busuioc si oregano! Dementiale si foarte usor de realizat.

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2015

    Dragele mele,va pup dulce pe toate.Vera incearca-le,nu iti va parea rau.Sunt o minunatie.

  • Fara foto

    Vera Si Stiu Eu , 25 aprilie 2015

    Minunateeeeee ! Am sa fac si eu. Multumim pentru reteta.

  • Fara foto

    Vera Si Stiu Eu , 25 aprilie 2015

    Minunateeeeee ! Am sa fac si eu. Multumim pentru reteta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

      ce painici gustoase!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Un aperitiv tare gustos!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Bine mai arata !

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Waw ce bine mai arata. Imi lasa gura apa.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Arata bine!Felicitari

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Sant grozave !!!! Felicitari !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Tare bine mai arata...

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Arata mai bine ca cele din magazin.Felicitari!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Cred ca sunt tare bune.

    • Alecs A.

      Alecs A. (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Arata superb. Am salvat reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

18 voturi

Ingrediente

  • * 500 gr faina
  • * 1 lingurita rasa de sare
  • * 1 cub de drojdie proaspata(25 grame)
  • * 3 linguri ulei de masline
  • * 2 linguri iaurt
  • * 220 ml apa
  • * masline negre si verzi taiate rondele
  • * 1 lingura ulei masline si un galbenus pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

1 vot    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

3 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri

LALY (Chef de cuisine)

Dragele mele,va pup dulce pe toate.Vera incearca-le,nu iti va parea rau.Sunt o minunatie.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Aperitiv COADA DE PAUN