Dizolva drojdia in putina apa calduta. Adauga sare si ulei de masline. Toarna apoi peste faina si framanta. Daca aluatul este prea tare, adauga treptat apa calduta. Acopera-l si lasa-l la crescut, la loc cald, 1 ora. Spala spanacul, opareste-l pentru 5 minute, apoi scurge-l, taie-l marunt si caleste-l in putin ulei, dupa care da-l deoparte.
Adauga telemeaua data pe razatoare, 2 oua, vederata taiata fin, ceapa tocata si calita separat. Adauga sare. Din aluat intinde foi mai groase. In mijloc pune umplutura de spanac, ruleaza cu grija, da-le forma de semiluna si cresteaza din loc in loc. Asaza-le apoi intr-o tava unsa cu ulei, unge-le cu ou batut si coace-le la cuptor, 35-40 de minute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii