autor:

Fara foto

» » Aperitive

painisoare cu spanac.

Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Ingrediente
1 ou pentru aluat: 500 g faina, 250 ml apa calda, 6 linguri cu ulei de masline, 10 g drojdie, 1 lingurita cu sare., , Pentru umplutura: 500 g spanac, 250 g telemea de vaca, 1, ceapa, 2 oua, 1 legatura de marar, 1 legatura de patrunjel, sare, ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Dizolva drojdia in putina apa calduta. Adauga sare si ulei de masline. Toarna apoi peste faina si framanta. Daca aluatul este prea tare, adauga treptat apa calduta. Acopera-l si lasa-l la crescut, la loc cald, 1 ora. Spala spanacul, opareste-l pentru 5 minute, apoi scurge-l, taie-l marunt si caleste-l in putin ulei, dupa care da-l deoparte.

Adauga telemeaua data pe razatoare, 2 oua, vederata taiata fin, ceapa tocata si calita separat. Adauga sare. Din aluat intinde foi mai groase. In mijloc pune umplutura de spanac, ruleaza cu grija, da-le forma de semiluna si cresteaza din loc in loc. Asaza-le apoi intr-o tava unsa cu ulei, unge-le cu ou batut si coace-le la cuptor, 35-40 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "painisoare cu spanac." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Pancakes cu ciuperci

Pancakes cu ciuperci

Taiem ciupercile (spalate, curatate, etc), nu marunt, ci bucatele ceva mai mari, sa se simta; incingem

2 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive
Tarta cu spanac

Tarta cu spanac

Am facut un aluat simplu pe care l-am framintat cu podul palmei, ca pe aluatul de taitei si l-am

6 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 ou pentru aluat: 500 g faina
  • 250 ml apa calda
  • 6 linguri cu ulei de masline
  • 10 g drojdie
  • 1 lingurita cu sare.
  • Pentru umplutura: 500 g spanac
  • 250 g telemea de vaca
  • 1
  • ceapa
  • 2 oua
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de neacsu laura
prajitura cu visine

prajitura cu visine

se amesteca galbenusurile cu uleiul ca o maioneza si se baga la frigider pina batem albusurile.albusurile

1 vot    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
tort cu fructe.

tort cu fructe.

Blatul se realizeaza dupa metoda generala. Se imparte in trei foi, se insiropeaza si se umplu cu

5 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Oua vopsite

Oua vopsite

Iei ouale le speli foarte bine cu apa calda si detergent si le clatesti la fel de bine. Le pui la

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Rulada cu spanac si branza de vaci