autor:

husni

» » Prajituri

Pajitura cu dovleac si mere

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 februarie 2012

Ingrediente
Blat:, -5 oua, -300 g faina, -275 g zahar, -180 ml untelemn, -120 ml lapte, -1 lingurita,cu virf,praf de copt, -arome(eu am pus 1 plic de vanilie,pudra si coaja rasa de la 1 portocala, , Umplutura:, -3 cani(250 ml),dovleac ras, -3 cani mere rase, -100 g zahar(sau dupa gust), -50-100 g stafide(muiate in rom), -1 cana nuci macinate, -2-3 lingurite scortisoara, -1/4 lingurita de cuisoare(macinate)

Dificultate: Redusa Timp: 3h

12 voturi

Mod de preparare

La inceput,facem umplutura:dovleacul se pune la calit .Cind e de jumatate moale,se pun merele si zaharul.Se lasa,totul,la foc mic,pin ace se inmoaie si nu are apa.Apoi,se ia de pe foc si se adauga,stafidele,nucile,scortisoara,cuisoarele.Se gusta.Daca vrem mai dulce,adaugam zahar.
Se lasa umplutura sa se raceasca,si ne ocupam de blat.Se bat ouale cu zaharul,f.bine,sa-si dubleze volumul.Se pun aromele si uleiul(incet,ca la maioneza).Se mixeaza in continuare.Apoi se pune laptele si faina,mestecind cu lingura de lemn.
Se unge o tava(am folosit tava cu diametrul de 36 de cm) cu margarina,ulei,unt…si se tapeteaza cu faina.
Jumatate din cantitatea de blat,se pune in tava;se da la cuptorul,incalzit,cca 10 minute.Apoi,se scoate,se pune deasupra umplutura,apoi a doua jumatate de blat.Se dau din nou la cuptor,cca 40-45 minute,la foc mic.
Se poate face numai cu mere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pajitura cu dovleac si mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate

Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate

Inca o reteta inspirata de cei de la GoodFood, ale caror pagini le admir, pe de-o parte pentru continut

15 voturi    11 comentarii
50 min
Prajituri
Placinta cu mere cu clopotel

Placinta cu mere cu clopotel

Se faceun aluat fraged din unt/margarina, faina si un ou.Se adauga zahra brun 2 linguri si 1 lingura

4 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    butnaru eugenia , 22 septembrie 2017

    arata ff bine! cred ca e delicioasa

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

    Anul acesta fac si eu am plantat dovleac in gradina mamei.

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 18 mai 2012

    Sunt covinsa ca este o minunatie... o reteta pe care cu siguranta am s-o incerc! Merci

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 22 februarie 2012

      Imi place si dovleacul, imi plac si merele, iar combinate sant o bunatate irezistibila ! Foarte buna! pupici

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 21 februarie 2012

      Foarte fina si aromata!***** Am un dovleac mic cumparat de ceva vreme, voi incerca reteta ta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

12 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • -5 oua
  • -300 g faina
  • -275 g zahar
  • -180 ml untelemn
  • -120 ml lapte
  • -1 lingurita,cu virf,praf de copt
  • -arome(eu am pus 1 plic de vanilie,pudra si coaja rasa de la 1 portocala
  • Umplutura:
  • -3 cani(250 ml),dovleac ras
  • -3 cani mere rase
  • -100 g zahar(sau dupa gust)
  • -50-100 g stafide(muiate in rom)
  • -1 cana nuci macinate
  • -2-3 lingurite scortisoara
  • -1/4 lingurita de cuisoare(macinate)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

butnaru eugenia

arata ff bine! cred ca e delicioasa

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere traditionala