Paleuri cu crema de ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Paleuri cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr unt
  • 4 oua
  • 200 gr zahar pudra
  • 300 gr faina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata (eu am amaruie cu cea cu lapte)
  • 70 gr ciocolata + 40 ml frisca lichida, pentru decor

Mod de preparare

Incepem cu pregatirea cremei:

Rupem ciocolata intr-un bol de inox, adaugam frisca lichida.

Le punem pe baie de aburi, amestecam continuu, pana ciocolata se topeste.

O dam la frigider 3-4 ore sau chiar peste noapte.

Dupa acest timp o mixam pana obtinem o spuma.

Aluatul:

Untul (de la temperatura camerei) il mixam cu zaharul pudra.

Incorporam ouale unul cate unul si esenta de vanilie.

La final adaugam faina, treptat.

Vom obtine o compozitie cremoasa.

Tapetam cu hartie de copt o tava.

Intr-un pos punem aluat, formam gramajoare mici in tava, dar cu spatiu intre ele.

Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute. Cand marginile sunt putin aurii ele sunt gata.

Le scoatem intr-un bol si le lasam sa se raceasca. Procedam la fel pana terminam toata compozitia.

Dupa ce s-au racit, lipim cate doua, punand putina crema de ciocolata.

Topim pe baie de aburi ciocolata cu frisca si cu ajutorul unei seringi de decorat (sau cu o lingurita) decoram paleurile.

Le lasam la temperatura camerei pana se intareste glazura, apoi le dam la rece.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise