Incepem cu pregatirea cremei:
Rupem ciocolata intr-un bol de inox, adaugam frisca lichida.
Le punem pe baie de aburi, amestecam continuu, pana ciocolata se topeste.
O dam la frigider 3-4 ore sau chiar peste noapte.
Dupa acest timp o mixam pana obtinem o spuma.
Aluatul:
Untul (de la temperatura camerei) il mixam cu zaharul pudra.
Incorporam ouale unul cate unul si esenta de vanilie.
La final adaugam faina, treptat.
Vom obtine o compozitie cremoasa.
Tapetam cu hartie de copt o tava.
Intr-un pos punem aluat, formam gramajoare mici in tava, dar cu spatiu intre ele.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute. Cand marginile sunt putin aurii ele sunt gata.
Le scoatem intr-un bol si le lasam sa se raceasca. Procedam la fel pana terminam toata compozitia.
Dupa ce s-au racit, lipim cate doua, punand putina crema de ciocolata.
Topim pe baie de aburi ciocolata cu frisca si cu ajutorul unei seringi de decorat (sau cu o lingurita) decoram paleurile.
Le lasam la temperatura camerei pana se intareste glazura, apoi le dam la rece.
Pofta buna!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii