autor:

Fara foto

» » Prajituri

Paleuri cu crema de ciocolata

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 ianuarie 2015

Ingrediente
Pentru aluat:, 200 gr unt, 4 oua, 200 gr zahar pudra, 300 gr faina, 2 lingurite esenta de vanilie, Crema:, 150 ml frisca lichida, 100 gr ciocolata (eu am amaruie cu cea cu lapte), 70 gr ciocolata + 40 ml frisca lichida, pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 2h

16 voturi

Mod de preparare

Incepem cu pregatirea cremei:
Rupem ciocolata intr-un bol de inox, adaugam frisca lichida.
Le punem pe baie de aburi, amestecam continuu, pana ciocolata se topeste.
O dam la frigider 3-4 ore sau chiar peste noapte.
Dupa acest timp o mixam pana obtinem o spuma.
Aluatul:
Untul (de la temperatura camerei) il mixam cu zaharul pudra.
Incorporam ouale unul cate unul si esenta de vanilie.
La final adaugam faina, treptat.
Vom obtine o compozitie cremoasa.
Tapetam cu hartie de copt o tava.
Intr-un pos punem aluat, formam gramajoare mici in tava, dar cu spatiu intre ele.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute. Cand marginile sunt putin aurii ele sunt gata.
Le scoatem intr-un bol si le lasam sa se raceasca. Procedam la fel pana terminam toata compozitia.
Dupa ce s-au racit, lipim cate doua, punand putina crema de ciocolata.
Topim pe baie de aburi ciocolata cu frisca si cu ajutorul unei seringi de decorat (sau cu o lingurita) decoram paleurile.
Le lasam la temperatura camerei pana se intareste glazura, apoi le dam la rece.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paleuri cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Paleuri cu crema de ciocolata

Paleuri cu crema de ciocolata

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei . Ciocolata o rupem bucati mici in frisca lichida

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Turta dulce sau gingerbread

Turta dulce sau gingerbread

Cernem faina intr-un vas,adaugam aromele,zaharul si praful de sare si amestecam bine.Unim si untul

10 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsy Ciobanu , 09 ianuarie 2015

    Multumesc!

  • Fara foto

    Lauryta Maria Cozma , 08 ianuarie 2015

    bune...

Dificultate

Medie

Timp

2h

16 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr unt
  • 4 oua
  • 200 gr zahar pudra
  • 300 gr faina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata (eu am amaruie cu cea cu lapte)
  • 70 gr ciocolata + 40 ml frisca lichida
  • pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu